El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ridao assegura que no vivim al país d’Alícia
  • CA

El secretari general d’ERC, Joan Ridao, ha criticat avui al president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, a qui ha acusat d’haver-se “abandonat” a la crisi, “haver actuat al ralentí en no disposar d’aliats ni d’una majoria estable” i al qual ha suspès “en política autonòmica”.

Davant el balanç polític que avui ha fet el president del Govern, Ridao ha assenyalat que la situació en l’àmbit econòmic “s’assembla molt poc al país d’Alícia descrit per Zapatero”.

En aquest sentit, ha afegit que “la major part dels nou mesos transcorreguts des de les eleccions del 9 de març, el Govern espanyol s’ha abandonat a la crisi, primer negant-la i després minimitzant el seu impacte”.

Per al secretari general d’ERC, “les mesures conjunturals adoptades recentment a cop de decret llei contrasten amb l’absència de mesures de reforma estructural del model productiu i energètic pensant en el llarg terme”.

Ridao ha afegit que, “sens dubte”, el govern Zapatero “mereix un suspens clamorós” en política autonòmica.

“La mandra, el centralisme i la imminent sentència del Tribunal Constitucional en relació amb l’Estatut ha portat al PSOE a una situació d’autèntica paràlisi a l’hora de desplegar l’Estatut, de fer traspassos, i fins i tot a endarrerir sense complexos el nou finançament ,incomplint els termes legals i tots els compromisos polítics”, ha assenyalat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa