Reyes Maroto demana al sector del turisme que es prepari per a un Brexit “inevitable”

La ministra argumenta que "l'alta dependència" del mercat britànic força el sector turístic ha d'estar preparat: "Ens trobem en un moment crucial"

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme en funcions, María Reyes Maroto, ha demanat al sector turístic que es prepari per a una sortida “inevitable” del Regne Unit de la Unió Europea (UE) en el discurs inaugural del XIX Fòrum Acave. La titular de Turisme ha assegurat que tot i desitjar una retirada “ordenada” no es poden retardar les “decisions necessàries” per fer que aquest procés sigui el “menys lesiu pels interessos” d’operadors socials i econòmics. En la ponència ‘Les infraestructures i les relacions econòmiques per l’avenç del turisme’, Reyes Maroto ha insistit que l’alta dependència del mercat turístic britànic obliga l’Estat a “preparar-se” per tots els escenaris.

“Ens trobem en un moment crucial”, ha assegurat, abans de recordar que el govern espanyol ha tirat endavant un “marc jurídic transitori” per garantir el flux de viatgers britànics i l’operativitat aèria. D’altra banda, Maroto ha considerat que el mercat turístic exigeix que es redefineixi del paper de les polítiques turístiques i que creïn noves eines per planificar el turisme local. Segons la ministra, el turista està informat i cada vegada exigeix més un servei personalitzat i turisme “d’experiències”. A més, ha fet una crida a apostar pel turisme intel·ligent, responsable i sostenible per tal que Espanya pugui mantenir el “lideratge turístic”.

Nou comentari