Revolta de psicòlegs independentistes

50 psicòlegs anuncien que no pagaran la quota al Consejo General de la Psicología de España per la “desafecció amb Catalunya”

Psicòlegs per la Independència, la sectorial de psicòlegs de l’ANC, lliuren aquest dilluns a la Junta del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC) una carta signada per una cinquantena de psicòlegs i psicòlogues col·legiats, on manifesten la voluntat de no seguir pagant la quota al Consejo General de la Psicología de España. 

 

Segons ha pogut saber El Món, els signants de la carta “argumenten la seva acció per la desafecció vers aquest organisme, tradicionalment llunyà als interessos dels col·legiats catalans”. “Una desafecció accentuada”, segons afegeixen, “el darrer any, per la indiferència del Consejo General davant les càrregues policials de l’1 d’octubre, pel seu silenci davant l’aprovació i l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, destinat a vulnerar drets fonamentals de la ciutadania catalana, així com per la destitució, empresonament il•legal i exili del govern català legítim, resultat de les eleccions del 27 de setembre de 2015 i ratificat a les urnes el 21 de desembre de 2017”. 


 

A més, fonts dels impulsors de la mesura asseguren que també volen “superar l’estructura col•legiada d’àmbit espanyol”. Una decisió avalada segons psicòlegs pels resultats del referèndum de l’1 d’octubre de 2017, pels que els ciutadans van apostar per la República.

 

 

El Consejo General de la Psicología de España és l’òrgan coordinador dels col·legis de psicologia de l’Estat espanyol, amb seu a Madrid. La pertinença dels col·legiats a aquest organisme espanyol és obligatòria per llei (Llei 7/2005, del 13 de maig), i es concreta en el pagament d’una quota semestral, l’impagament de la qual pot comportar la baixa com a membre del col·legi.


 

Segons detallen els impulsors de la protesta, els col·legis professionals catalans estan per llei subjectes a una estructura supracol·legial centralitzada imposada per llei, els Consejos Generales, ubicats majoritàriament a Madrid. Dels 48 Consejos Generales que hi ha a l’Estat espanyol, 41 són a Madrid i només 1 és a Catalunya. 

 

 

Segons els càlculs dels Psicòlegs per la Independència, el manteniment dels Consejos Generales té un cost econòmic elevat per als professionals col·legiats catalans, que han de sufragar amb les seves quotes. Els vuit col·legis catalans més importants aporten uns cinc milions d'euros, destacant el col·legi d’infermeres i infermers de Barcelona, que va tancar els comptes de 2016 amb una aportació de 2.928.000 euros al Consejo General de Enfermería. En el cas del Col·legi de Psicologia, l’aportació va aportar 593.000 euros;  el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya 445.000 euros, i el Col·legi de Metges de Barcelona 584.000 euros.

Comentaris
AMUNT- VA, PUIGDEMONT. Al teu costat, President!!!
Aixó és imparable. L'españa de los valores eternos se'ls està esmicolant i ells no ho volen veure. Morir matando? Em temo que ja han fet tard per aixó; començant per la realesa. Més cops?, al cos, a la dignitat, a la nostra integritat moral i humana? JA HAN FET TARD, però encara no se n'adonen. VISCA LA REPÚBLICA, aixó a és imparable.
Fem possible entre tots el que està per fer.
Gràcies, psicòlegs. De vosaltres hem de traure la força per a guanyar-los ARA QUE SÓN MÉS FEBLES QUE MAI. Terror psicològic envers els represors, empresonadors, censuradors, agresors dels cops de porra i violents ideològics. Hi ha una manera senzilla de guanyar-los, que vegin que no poden amb nosaltres, ni amb la nostra dignitat, ni amb el fet de que som lliures perquè ho volem ser i no ens cal el seu permís. HO TENIM TOT, falta voler. Fora consignes derrotistes. ENDAVANT COM ELS psocòlegs!
Avui
Puigdemont, es el savador de Catalunya,..i tambien de España,....de los Caudillos del FASCISMO.
Avia
Gracies. A veura si hi ha altres col.legiats i col.legis que si atreveixin.
Fart de fachas
Aquest pot sé el camí, endevant!!!!!!
Ayla
Molt bé! Comencem amb la desobediència civil i pacífica! Endavant!
Jll
50...? El Montoro ja no dorm ? Campanya tan fluixa com la de la cadireta buida o els llaços grocs... així ni en 100 anys Catalunya serà independent, feu pena !
desobediència és el camí
la setmana passada a Girona en un partit, les autoritats van advertir que si feia acte de presència el delegat del "gobierno" (que hi tenia que anar-hi) ells marxarien de la llotja i el deixarien sol- quan el delegat va arribar, al veureu, s'han va tornar....o sigui aquest és el camí...desobediència pacífica, però constant i perseverant....TOTS A L'UNA.

envia el comentari