Revolta dels crítics al PDeCAT per exigir complir el mandat del 21D

El consell nacional del partit debatrà una resolució per reclamar la investidura de Puigdemont i els free-lance pensen reclamar una votació interna per decidir si es tramiten els press

El xup-xup al PDeCAT comença a bullir seriosament. A quatre mesos de les eleccions, a les portes del judici pel Primer d'Octubre, en ple debat intern pels pressupostos i amb l'alè de la Crida al clatell l'ambient intern puja de to i els "Freelance" -el sector més desacomplexadament independentista- ha preparat una ofensiva amb tota regla a la direcció.

 

 Una operativa que es veurà al consell nacional que la formació celebrarà aquest dissabte a Barcelona en un doble sentit. En primer terme, collar la direcció perquè s'investeixi Carles Puigdemont com a president i a "fer efectiu el mandat del Primer d'Octubre" tal i com es va prometre en el programa electoral del 21D de JxCAT. I, en segon lloc, diversos consellers nacionals adscrits als "freelance" reclamaran en precs i preguntes consultar als associats sobre si el partit ha de facilitar la tramitació dels pressupostos. 

 

 

Els crítics, que van obtenir prop d'un 30% del vots per a la direcció en el congrés celebrat el passat estiu, han registrat una "proposta de resolució" al consell nacional -el màxim òrgan de decisió del partit entre congressos-, per reclamar el compliment del programa electoral del 21D. El text de la resolució, a la que ha tingut accès El Món, recorda que "el mateix Partit Demòcrata i moltíssimes persones de la societat civil i independents van conformar la llista de JxCAT".   "El programa electoral es basava en dos eixos fonamentals: restitució del govern legítim i fer efectiu el mandat de l'1 d'Octubre", enfatitza la resolució. 

 

En base aquesta premisa, la resolucio -que haurà de ser votada pels consellers nacionals- exigeix que el PDeCAT colli i doni "ple suport al grup parlamentari de JxCAT en la seva voluntat de fer efectiva la investidura del president legítim de Catalunya, el molt honorable Carles Puigdemont i insta als grups parlamentaris que van subscriure el pacte de legislatura, a complir-lo, fent efectiu així, el mandat del 21 de desembre"

 

 

 

Segons ha pogut saber El Món, el mateix sector vol aclarir si la direcció de David Bonvehí està o no clarament per tramitar els pressupostos de l'Estat. Davant la sospita que la direcció vol permetre la tramitació, els "freelance" volen posar a decisió del consell una consulta electrònica entre els associats per si el grup parlamentari del PDeCAT a Madrid ha de permetre o no la tramitació dels comptes públics.  "No pot ser que tinguem el Govern legítim empresonat a Madrid i els nostres diputats negociïn els pressupostos de Pedro Sánchez", assenyalen noms de pes dels crítics. 

 

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?