La revista ‘Prospect’ acusa Espanya d’una “cacera de presos polítics”

La revista britànica Prospect ha publicat un article aquest dimarts sobre la persecució que fa Espanya de catalans independentistes: parla de “cacera de presos polítics“. Es tracta d’una peça que parla sobre l’exili del president Carles Puigdemont i tots els obstacles que ha patit a l’estranger per culpa de la voluntat de l’Estat d’atrapar-lo i poder-se acarnissar contra ell als tribunals espanyols. Parteix de la detenció que va patir Puigdemont a Sardenya ja fa unes setmanes.

Prospect és una revista que publica anàlisis profunds sobre economia i política, i aquest article l’ha escrit un periodista australià que actualment viu a Barcelona: Tom Canetti. Ha pogut parlar amb el mateix president de la Generalitat a l’exili, i el responsable de comunicació internacional de Junts per Catalunya, Aleix Sarri. Puigdemont explica en aquest article com l’Estat espanyol no va acceptar mai que fos escollit eurodiputat en les darreres eleccions al Tribunal Europeu. De la mateixa manera, Sarri assenyala que actualment “ja no és suficient criticar Polònia o criticar Hongria“. Assegura que s’ha de criticar la posició que té Espanya a la Unió Europea, i que és un Estat membre que ataca de manera indirecta el club d’estats.

Part superior de la façana del Tribunal Suprem, el 2 de novembre de 2018 / ACN
Part superior de la façana del Tribunal Suprem, el 2 de novembre de 2018 / ACN

L’article explica que hi ha molta polèmica al voltant del delicte de sedició a l’Estat espanyol, i explica que és la clau que genera més conflicte entre la justícia espanyola i europea. Informa que aquest delicte comporta l’existència de violència, un element que mai no es va produir durant el Procés des del moviment independentista; i diu que va ser la policia espanyola qui va agredir votants catalans durant el referèndum de l’1-O. Així mateix, explica que Amnistia Internacional va condemnar la “brutalitat” policial d’aquell Primer d’Octubre.

L’article també posa sobre la taula el fet que el delicte de sedició “no existeix a França, a Alemanya, a Bèlgica ni a Itàlia”. Així mateix, assegura que la detenció de Puigdemont a Sardenya indica que el delicte de sedició espanyol no sembla un “anacronisme inofensiu”, perquè, segons el periodista, queda clar que Espanya està immersa en una “cacera de presos polítics” i en un “desafiament” constant de les lleis europees. “Sí que sembla una amenaça al dret de la Unió Europea“, afirma.

Comentaris

  Gonzalo Novembre 02, 2021 | 14:06
  Lógicamente, todo periodista debe de ganarse las lentejas como buenamente pueda. Pero queda poco ético entrevistar solo a una parte. Señor Canetti, amplíe el foco, y verá lo que en realidad es este moviendo secesionista. Es un nido burgués, apoyado en el populismo, y aprovechándose de las mentes débiles laZisnaZis, han partido y destrozado Cataluña. Hable por favor de las miles de empresas que se han ido. De las que ni se les ocurre poner una instalación que un día cualquiera, puede ver afectada su producción por los salvajes cortes de carreteras auspiciados por los mismos dirigentes. Si hasta la mismas empresas catalanas se han desplazado a otros territorios de España. En fin, seguid así, laZisnaZis, que nos va a quedar una región preciosa.
   Worthy Novembre 02, 2021 | 20:30
   Solo cabe un tema en democracia, el derecho a decidir, el derecho a opinar de un pueblo, el derecho poder hablar en nuestro parlamento de lo que queramos. Todo lo demás bueno o malo son daños colaterales
  RAMON A Novembre 02, 2021 | 17:19
  Es nota que aquest periodsta no es un llepaculs borbonic i que veu les coses con son

Nou comentari