Una reunió de Xuclà amb al-Assad, entre els motius de l'expulsió del PDeCAT de l'ALDE

L’Aliança Liberal destaca com a argument “els actes de corrupció” del diputat a Madrid aprofitant el seu càrrec a l’Assemblea de Parlamentaris del Consell d’Europa i la seva "diplomàcia de Caviar"
L'informe de l'Alde sobre les activitats de Xuclà
L'informe de l'Alde sobre les activitats de Xuclà | QS

 

 

El PDeCAT com hereu de CDC es va incorporar a l’Aliança dels Liberals i Demòcrates per Europa, l’ALDE, el partit liberal dels europeus. Però, un cónclave extraordinari, celebrat el passat 27 d’octubre a Brussel·les (Bèlgica) va decidir expulsar-lo de la coalició europea. Una jugada articulada des de feia temps per Ciutadans -també integrat al grup- amb més facilitat per aplicar la seva estratègia en aportar molts més eurodiputats que els sobiranistes al grup parlamentari. 

 

La raó genèrica de l’expulsió va ser la corrupció del partit que ha estat investigada o s’investiga pels tribunals però també fa una especial èmfasi en els “actes de corrupció de Jordi Xuclà” com a membre de l’Assemblea de Parlamentaris del Consell d’Europa al que acusen fins i tot de reunir-se amb el president de Siria, Bashar al-Assad, incomplint l’estratègia europea de l’ALDE i la Unió Europea del moment. Així ho enfatitza el dossier d’expulsió de l’Alde al que ha tingut accés El Món, i que es va aportar en el consell de l’Alde que va decidir fer fora el PDeCAT. 

 

Concretament, l’informe, de 57 planes, aporta sis casos de corrupció per argüir l’expulsió: el cas Palau, el cas ITV, el Cas Pretòria, el Cas 3%, el Cas Pujol i el Cas Boreas que afecta la Diputació de Lleida i el seu ja expresident, Joan Reñé. Però l’ALDE afegeix un altre apartat que remarca amb un punt separat i li dedica tot un annex: el cas de Jordi Xuclà, actual portaveu adjunt del PDeCAT a Madrid. L’informe recorda que Xuclà és des del 2008 membre de la delegació d’Espanya de l’Assemblea de Parlamentaris del Consell d’Europa. És més, el 2014 fou escollit president de l’ALDE en aquesta Assemblea. 

 

 

El dossier subratlla que Xuclà va haver de renunciar al càrrec arran d’una investigació del Consell d’Europa de 2017 que va determinar que “havia trencat seriosament el codi de conducta de la institució”. Aquesta investigació, aportada com un Annex al l’informe d’expulsió del PDeCAT, va concloure que Xuclà estava “embolicat en actes de corrupció relacionat amb l’Assemblea de Parlamentaris i va utilitzar la seva condició de president per treure’n profit personal”. Com exemple posen les seves visites a l’Azerbaidjan com a “diplomàcia de caviar”. També retreuen la seva  participació en una missió -completament al marge del criteri del Consell d’Europa, del govern i el parlament espanyol- a Síria aprofitant una invitació del parlament del país i reunir-se amb Bashar al-Assad

 

 

 

Per altra banda, l’ALDE afegeix que quan Xuclà va ser expulsat de la presidència de l’ALDE a l’Assemblea de Parlamentaris va maniobrar per crear un altre grup -Free Democrats Groups- “amb la intenció d’apoderar-se dels molts delegats de l’ALDE-PACE”. Una jugada que va enfurismar segons els delegats que van assistir al cónclave que va enfurismar especialment al directori del partit europeu. 

 

 Comentaris
Decisión correctísima.
L' ALDE se quita una gran mierda de encima.
Espanya podrida i acabada
Listillo
.pues Alde .... se queda con otro mierdon mas grande:Ciudadanos
Azalea
@ Decisión correctísima Ja has demanat permís al teu monarca per anar a pixar? Què, ets un altre fan del "farlopas", oi? A més de colpejar, amenaçar, engargolar, insultar, prohibir i menysprear sabeu fer alguna cosa més intel·ligent com dialogar a la teva presó de pobles anomenada Espanya?
Juan Hospitalet
A poca gente le gustaria compartir escalera con un nacionalista español de Ciudadanos no digamos ya compartir grupo de nada, es una suerte estar en un grupo diferente.
Home
Si fos un partit demòcrata qui ho digués m'ho creuria, però C's, un partit franquista, no es gens creible.
Jordi
Ja tornen els tertulianets a sou a intentar amagar el tema. La CDC-Pdcat-JuntsxCat-Crida de Mas, Pujol, Puigdemont i Torra l'han fet fora per corrupte, per robar diners dels catalans, ho heu entés o no arribeu ? CORRUPTE!!! I així és com la dreta nostrada internacionalitza Catalunya, convertint-se en un exemple europeu de lladres. Ara, llepaires, ja els hi podeu donar les gràcies !!!
ALDE EL FACISMO LIBERAL DE HITLER-UE
ALDE PURO FACISMO HITLERIANO-FRANQUISTA con la banda terrorista-facista de CIUDADANOS DE FRANCO, puros asesinos y ladrones hijos de franquistas. LIBERALES DE FRANCO, HEIL HITLER, HEIL RIVERA
Edgar
C´s es el partit que només te una obsessio política : Anar contra qualsavol acció o fet catalanista. Els seus antecedents xarnegos els delata. ….. i volen viure a Catalunya !. Quina paradoxa mes tronada .
Aparenment a C’s el financien desde Luxemburg i
Junker hi té alguna cosa a veure. A sortit en algún article.
pepet
pues ALDE yo caliente...riáse la gente,,hi hihih
Kph
Es veia venir des que Cs va entrar a Alde precisament per expulsar-los. I Cdc amb aquella ingenuitat no deia res. No s'entén
Anselm Llorenç
És més que evident que respon a una maniobra dels falangitos. Però els motius que esmenta l'informe són ben reals i no són poca cosa.

envia el comentari