El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
PSOE i Podem continuen en crisi després de la reunió d’urgència
  • CA

El PSOE i Unides Podem no van aconseguir tancar aquest dilluns un acord en la reunió que van celebrar al vespre per resoldre la crisi oberta que tenen els dos socis del govern espanyol, provocada per la reforma laboral i la situació del ja exdiputat Alberto Rodríguez. Un dels aspectes clau d’aquesta trobada era debatre què ha de tenir aquesta reforma laboral i quin membre de l’executiu ha d’implicar-se de manera directa en la seva elaboració i negociació. Hi ha dues ministres que es disputen aquesta vacant: la vicepresidenta primera, Nadia Calviño, i la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz.

L’aposta de Podem és que sigui Díaz qui protagonitzi l’elaboració d’aquesta reforma laboral, i per tant la crisi segueix oberta perquè la formació morada va denunciar el divendres passat que hi havia “ingerències” per part de Nadia Calviño i el PSOE en una qüestió que considera que hauria d’estar a les mans de Díaz.

De totes maneres, fonts del govern espanyol han assegurat a l’agència Europa Press que PSOE i Podem es van emplaçar a tornar-se a trobar per tal de seguir negociant. Les dues parts han destacat que la primera reunió celebrada aquest dilluns per tal d’apropar posicionaments, en el marc de l’anomenada Comissió Permanent de Seguiment de l’Acord de coalició, es va desenvolupar en un bon to. Ara bé, cap de les dues formacions assenyala que hi hagi punts de trobada.

Segons els socialistes, la trobada va ser “constructiva” i destaquen que s’han emplaçat a seguir parlant. No obstant, des de Podem admeten que “serà necessari seguir parlant perquè ara mateix no hi ha un consens sobre la reforma laboral”. La trobada d’aquest dilluns va durar més de dues hores, i va finalitzar cap a les 21:30. Va ser Podem qui va demanar de celebrar la trobada. De fet, va ser la secretària general de la formació morada, Ione Belarra, qui va demanar el divendres una convocatòria urgent de la mesa de seguiment de l’acord de coalició.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa