El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Reunió al Parlament per desencallar la renovació dels càrrecs caducats
  • CA

Primera reunió a tres entre el PSC, ERC i Junts per intentar desencallar la renovació dels càrrecs que depenen del Parlament i que tenen el mandat caducat. Hi ha 112 càrrecs pendents de renovació, entre els quals hi ha el Síndic de Greuges, la Sindicatura de Comptes, el Consell de Garanties Estatutàries, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) o el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC). Segons fonts coneixedores, els grups han mantingut un to cordial i una bona actitud, i s’han emplaçat a seguir parlant.

A la trobada, celebrada al Parlament, tot aprofitant que hi havia un ple en marxa, hi han assistit Alícia Romero i Raúl Moreno (PSC-Units); Josep Maria Jové i Marta Vilalta (ERC) i Albert Batet i Mònica Sales (Junts). Els socialistes van demanar una reunió als republicans i a Junts per abordar aquesta qüestió, que els de Salvador Illa volen que quedi tancada abans que acabi l’any. Tot i que la voluntat és compartir-ho amb la resta de grups parlamentaris, Romero va manifestar dilluns que considerava que la renovació l’havien d'”abanderar” els grups majoritaris a la cambra: PSC, ERC i Junts.

La renovació dels mandats caducats també ha estat difícil a l’estat espanyol. El PSOE i el PP van arribar a un acord per renovar el Tribunal Constitucional, el Tribunal de Comptes, el Defensor del Poble i l’Agència de Protecció de Dades -que no inclou el Consell General del Poder Judicial (CGPJ)- després d’anys de bloqueig. El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, i el secretari general del PP, Teodoro García Egea, van mantenir multitud de converses per pactar finalment la renovació d’aquests òrgans al marge del CGPJ. Els membres escollits per al Tribunal Constitucional van portar cua i fins i tot hi va haver algun diputat díscol a la votació d’Enrique Arnaldo com a nou membre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa