Reunió de Junts, ERC, la CUP i els comuns per decidir la reacció a la sentència del castellà

El conseller d’Educació de la Generalitat, Josep Gonzàlez-Cambray, s’ha reunit aquest dimecres al migdia amb representants dels grups parlamentaris d’Esquerra Republicana, Junts per Catalunya, En Comú Podem i la CUP després que aquest dimarts el Tribunal Suprem rebutgés el recurs del Govern català i fes ferma la sentència que implanta un 25% d’hores lectives en castellà a les aules. La trobada, que s’ha donat a la seu del Departament d’Educació, pretèn discutir l’actual escenari i plantejar possibles reaccions a la decisió judicial. Hi han assistit Mònica Palacín (ERC), Mònica Sales (Junts), David Cid (En Comú Podem) i Carles Riera (CUP), però els socialistes no hi han assistit.

El principal partit de l’oposició, el PSC, no ha volgut assistir a la trobada en considerar que la defensa del català no passa per anar contra el castellà ni incomplir sentències judicials. Fonts dels socialistes insisteixen a demanar diàleg amb tothom perquè el català es defensa amb consens i no anant en contra de les decisions dels jutges. Aquestes mateixes fonts asseguren que Catalunya es construeix amb totes les veus. Per això, asseguren que si la trobada inclou totes les veus hi seran presents, però que per aquest motiu han declinat la proposta de reunió i han comunicat amb antel·lació la seva absència al conseller.

Entre els càrrecs més tècnics que també han format part de la trobada hi havia el secretari de Política Lingüística de la Generalitat, Francesc Xavier Vila; la secretària general d’Educació, Patrícia Gomà, i la secretària de Transformació Educativa de la Generalitat, Núria Mora.

La reunió entre les formacions s’ha produït poc després que el govern espanyol apuntés que no té previst perseguir l’execució de la sentència ferma perquè considera que això li correspon al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), alhora que afirmava que les decisions judicials s’han d’aplicar.

Comentaris

    Català Novembre 24, 2021 | 15:37
    No se pas perquè us reuniu; no us posareu d'acord ni en aixó.

Nou comentari