Reunió de Junts amb la CUP amb la renda bàsica sobre la taula

Un pla pilot, el punt de trobada entre els partits

Reunió sectorial entre JxCAT i la CUP. A més, amb una qüestió punyent i que ha marcat el debat entre les dues formacions, arran de l’acord dels cupaires amb els republicans: la renda bàsica. Aquest matí, interlocutors i diputats de les dues formacions s’han trobat al Parlament per parar l’orella recíprocament a les seves propostes.

Per part de la CUP hi han assistit Eulàlia Reguant i Xavi Pellicer, i per part de Junts, les diputades Glòria Freixa i Isabel Madrenas i una assessora externa i exdiputada, Maria Àngels Cabasés. La trobada ha servit per tal que cada grup expliqués la seva proposta de renda bàsica. La CUP ha exposat el mateix pla que va descriure a ERC i que es va incorporar al document, que suposa un pla pilot a determinades franges d’edat a tres anys vista, que acabaria el 2023.

Junts ha esbossat una contraproposta basada en els números del pla de republicans i cupaires. En aquest sentit, han presentat un pressupost alternatiu i un pla per delimitar més el pla pilot que s’hauria de posar en marxa el primer any. La idea de Junts, també enraonada amb ERC a la comissió sectorial de política social, és elaborar un llistat i un estudi dels actuals subsidis i fer-ne una “repensada general” que sigui “abordable pressupostàriament”. En aquest sentit, miren experiències pilot com la de l’Ajuntament de Ripoll –a mans de Jordi Munell, alcalde de JxCat–, que poden servir per “aplicar altres idees”. Així, la proposta dels junters passaria per reformular els subsidis pressupostàriament i que “no suposessin un incentiu major que treballar”. Per això compartirien amb ERC i, en certa manera amb la CUP, l’elaboració d’aquest pla pilot per redissenyar les polítiques passives de subsidis.

Comentaris

  jacqme de Montpeller 29/04/2021 11:19 am
  Fa l'efecte de que algú confon la Renda Bàsica de Ciutadania amb la Renda Bàsica Universal: Pla pilot, franges d'edat, límits per a que la gent prefereixi no treballar? En principi ñés va dir Universal. Si fos així, s'haurien d'eliminar tots els subsidis. Independentment del pla pilot, la Generalitat no té ni competències (ni recursos): i no pot extreure més impostos; l'única manera de pagar aquesta renda universal és apujant els trams de l'IRPF -molt- a la part més alta. Cal un govern que governi, i no que jugui sense saber de què va el joc. Ho poden preguntar al Dr. Raventós, a la Universitat; n'és un expert de renom mundial.
  ciutadà 29/04/2021 8:58 am
  I, com sempre, la CUP ho engegarà tot en orris.
  ciutadà 29/04/2021 8:58 am
  I, com sempre, la CUP ho engegarà tot en orris.
  Esquerres, atur, gana i 3STAT DE LA BENEFICIENCIA per tothom 29/04/2021 5:56 am
  La renda basica significa la importacio d'espanyols i immigrants cap a Catalunya en centenars de milers. Saben que el creixement de poblacio a Catalunya no té nom i afecta greument en 3l canvi climatic. Realment la CUP nomes treballa per convertir als catalans en miserables i pobres. Pel 8.000.000 de miserbles i el junqueras repartint menjar, el DOMUND DE LES ESQUERRES
   Dretes, corrupció, llatrocini i contractació a amics 29/04/2021 9:42 am
   Millor repartir els recursos als que ho necessitan que als "amics". Com està el cas Palau? Mas li va passar el mort i el càstig al subaltern Osacar. Fa més anys que '1-O, de la Famiglia Pujol en fa 40? Encara no han estat jutjats i amb l'excussa de ser "lliberals" es van enriquir, s'han inventat una "deixa" d'un difunt que no han pogut demostrar amb cap document i miraculosament s'ha multiplicat per 1.000...

Nou comentari