Reunió de Puigdemont amb diputats i senadors francesos

El president explica quina és la situació política a Catalunya

El president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, s’ha reunit aquest divendres amb alguns diputats i senadors francesos per tal d’explicar quina és la situació política a l’Estat espanyol i parlar sobre l’independentisme català. Hi han participat diputats i senadors de l’Assemblea francesa de grups parlamentaris com Llibertats i Territoris, Ecologistes i França Insubmisa.

Carles Puigdemont ha carregat contra l’Estat espanyol per no permetre un referèndum d’autodeterminació a Catalunya com sí que el Regne Unit ha permès a Escòcia; i també ha assenyalat que fins i tot l’Estat francès va arribar a pactar referèndums a Nova Caledònia. Fonts de l’entorn del president han assenyalat a El Món que Puigdemont ha rebut la “solidaritat” i “coratge” dels companys de reunió quan ha començat la trobada, i que s’hi ha parlat que els conflictes polítics de la Unió Europea com el de Catalunya i Espanya no es poden solucionar amb repressió.

Les mateixes fonts asseguren que a la reunió que ha tingut lloc a París s’ha posat sobre la taula que aquests diputats i senadors francesos veuen el moviment independentista català com un moviment europeista, i que el conflicte polític que pateix Catalunya amb Espanya només es pot solucionar si la voluntat dels catalans es respecta a les urnes, en un referèndum d’autodeterminació. Els diputats que més haurien donat suport al líder de Junts per Catalunya i president del Consell per la República haurien estat els diputats corsos.

Carles Puigdemont ha explicat més tard -un cop ja havia acabat la reunió amb els diputats i senadors francesos- als mitjans de comunicació que denunciarà les més altes institucions de l’Estat espanyol per la vulneració de drets que s’ha perpetrat amb la investigació de la suposada trama russa. El president a l’exili ha fet aquestes declaracions després d’haver estat preguntat sobre aquesta qüestió.

Comentaris

  JordiP 17/09/2021 3:49 pm
  El procés és un afer intern. He, he. Cada dia hi ha més gent important de fora que té interès en el tema, si bé encara no és "polític" demostrar-ho. Pacència i a segir remant.
   Doctor Strangelove 18/09/2021 12:14 pm
   Sí i tant, l'ànec Donald, batman i algun altre! Que ruc que arribes a ser! Doc.
  Osonenc 17/09/2021 4:48 pm
  Gràcies President Puigdemont per la feina que esteu portan a terme. De mica en mica aneu fent sortir els colors a la cara de l'estat espanyol.
  Claro claro 17/09/2021 4:49 pm
  JordiP, no te hagas ilusiones amigo mío, todas las viejas naciones tienen movimiento independentista, Francia, Italia, Alemania... No sois el centro del universo sabes?...
   Estrijol 17/09/2021 8:48 pm
   Més que il·lusions és que no ens dona la gana de que se'ns castellanitzi, ni de que se'ns saquegi, ni de que ens mani l'estat propietat de les corruptes elits extractives madrilènyes, amb els seus lacais, falsaris i llepaculs. No ens engresca, tu.
    Ray 18/09/2021 11:42 am
    Si el indepes no estiguéssiu plorant tot el dia i tots junts empenyéssim, igual avui la península ibèrica estaria dirigida pels catalans.
  Piti 17/09/2021 5:43 pm
  Claro claro, pero no nos rendimos
  PRINCIPIO DE REPRESENTACION 17/09/2021 6:01 pm
  Sabeis como se eligen los diputados de FRANCIA? Se elige por distrito y a doble vuelta. Y quien no cumpla cob lo prometido lo pueden echar inmediato, no como ESPAÑA o en CATALUNYA que aguantan los 4 años.
  Aaaa 17/09/2021 6:03 pm
  Aaaaa
  Octubrista 17/09/2021 9:42 pm
  Gràcies President Puigdemont. Els traïdors no se'n sortiran
  Luisnomeacuerdo 17/09/2021 11:50 pm
  Ya me diréis a cuantos de esos ha convencido el pastelero loco de que lo que quieren hacer los fascistas independentistas en su país, España se lo iban a tolerar allí. Añe a cagar a la via.

Nou comentari