A les sis en punt d’aquesta tarda ha començat la reunió entre el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i Salvador Illa, líder del PSC. Tot enmig del ball de negociació sobre les esmenes a la totalitat dels pressupostos. Segons fonts coneixedores de la trobada, una persona de la màxima confiança del Presideny i que forma part del seu gabinet ha telefonat a Illa per celebrar la trobada, just minuts després que els Comuns hagin sortit del despatx presidencial al Parlament.

La trobada, sense el conseller Jaume Giró ni cap membre de Junts, forma pla del pla B d’Aragonès, per si la CUP es tanca en banda a mantenir l’esmena a la totalitat. De fet, la reunió s’incardina en l’oferiment que ha protagonitzat a primera hora d’aquest matí del cap de files socialista per acordar el passi dels pressupostos. Una maniobra que fa dies que els socialistes plantegen per buscar fer de clau de volta en una clara línia estratègica. En primer terme, esberlar el relat del 52%. En segon lloc, buscar la complicitat de republicans i junters pels pressupostos de l’executiu espanyol i, per què no, de l’Ajuntament de Barcelona.

De fet, tant a la compareixença matinal d’Illa com en la sessió de control, el cap de files socialista ha insistit en la petició de reunir-se per a buscar un acord pels pressupostos alternatiu al que l’executiu cerca amb la CUP. Tot i que Aragonès ha deixat anar un fort cop de porta a aquesta possibilitat, no s’ha negat a la trobada que ha convocat per aquesta mateixa tarda. “Anem a parar l’orella”, comenten fonts dels socialistes que no hi posen gaire expectativa en la reunió. Illa ha incidit en la possibilitat que el PSC seveixi per foragitar un acord amb la CUP i treballar per la “recuperació econòmica, els grans projectes de país o els Mossos”. Tres conceptes que els socialistes consideren que poden esdevenir una moneda de canvi per afavorir el sí de la CUP.

Comentaris

  Gonzalo Novembre 17, 2021 | 20:50
  Yo te apoyo en Madrid y tú me apoyas en Barcelona. Y los de juntspelcash lo criticarán. Pero eso sí, en la diputación de Barcelona, están los dos bien avenidos. Ya visteis las críticas de Pig de Mont a ese acuerdo. Cómo lo va a criticar, si la rumana se lleva 6000 euros limpios cada mes de la diputación?
   Josep Novembre 18, 2021 | 09:43
   hijo de puta, en la purga serás de los primeros
    Gonzalo Novembre 18, 2021 | 11:35
    Sois todo cariño y amor. Adolfo estaría orgulloso de vosotros.
  Jo Novembre 18, 2021 | 10:03
  tot si val per els d'Esquerra, fins i tot pactar amb el diable!
  El català llengua oficial a Europa Novembre 18, 2021 | 11:03
  Pactar amb els del 155, amb els de que "s'ha de desinfectar als catalans, amb els de la manifestació contra l'independentisme al costat de l'extrema dreta, seria una ignomínia. ERC està de rebaixes?
  ciutada del mon Novembre 18, 2021 | 16:48
  ignominia sou vosaltres indepres de merda, com catala ,espanyol, europeu i ciutada del mon i ben aviat de la galaxia quan entren a formar part de la federacio galactica de planetes units ,em doneu fastic,i ganes de bosar que en diuen en el meu poble, pallassos tribals.
  ciutada del mon Novembre 18, 2021 | 16:54
  ignominia sou vosaltres indepres de merda, com catala ,espanyol, europeu i ciutada del mon i ben aviat de la galaxia quan entrem a formar part de la federacio galactica de planetes units ,em doneu fastic,i ganes de bosar que en diuen en el meu poble, pallassos tribals.

Nou comentari