República catalana, dia 1

El Parlament aprova una resolució que declara la independència i insta el Govern a iniciar immediatament la creació i construcció de la República catalana desplegant la llei de transitorietat jurídica

 

 

 

La votació s'ha fet de forma secreta -per crida i amb urna-, a petició de JxSí i la CUP-, un sistema excepcional que es produeix d'acord amb l'article 77 del reglament del Parlament, i que els independentistes han decidit fer per tenir més protecció jurídica davant de la repressió judicial que l'Estat ja ha anunciat, i que pot comportar detencions i imputacions de delictes de rebel·lió. 73 diputats -JxSí, CUP, Germà Gordó i un diputat de CSQP- hi han votat a favor d'aquest sistema de vot i 8 ho han fet en contra. La CUP ha explicat que dóna suport al vot secret per "cultura antirepressiva. Sabem molt bé què són les amenaces, les tortures i les querelles, no podem fer altra cosa que donar-hi suport, si bé no és la nostra cultura política", ha dit Anna Gabriel.

 

 

Els grups parlamentaris del PP, C's i el PSC han abandonat el ple quan ha començat la votació de la resolució d'independència. 

 

 

Llegiu aquí la resolució aprovada sobre la independència de Catalunya 

 

Comentaris