El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Repressió, Covid i dèficit fiscal, les cotilles de la legislatura Torra
  • CA

“La legislatura, i especialment el balanç d’aquest any no s’entén sense la Covid-19, que ha obert un període ple d’incerteses. I malgrat aquest enorme daltabaix els governs hem d’anticipar-nos i dotar la ciutadania de certeses, i nosaltres ens hi hem deixat la pell”, ha assegurat el president Torra en el marc del seu tercer debat de política general al Parlament. Però Torra, malgrat que ahir la consellera de la presidència, Meritxell Budó, va assegurar que no centraria la seva intervenció en la repressió –el dia abans de la vista al Suprem per la seva inhabilitació-, el president ha deixat clar des del primer moment que “per poder ser efectius amb l’epidèmia, com més responsables dels nostres actes siguem, millor, com més recursos i eines tinguem, millor. I no tinc cap mena de dubte que amb tota la sobirania tindríem totes les garanties de fer-ho millor. Per això volem un país de llibertat de pensament, d’expressió, de compromís col·lectiu, un país sobirà”.

Torra ha remarcat que la seva compareixença està marcada per “la interferència judicial i política de l’Estat en forma de repressió, que no permet un funcionament ple i normal del Parlament”. En aquest sentit, abans de glossar les accions de Govern, Quim Torra ha insistit en la “voluntat ferma de construir un país de llibertat cultura i talent”. Per tot plegat, ha conclòs, “necessitem més recursos, els nostres, els que generem els catalans i que desapareixen absorbits pel forat negre de Madrid”, en referència al dèficit fiscal, calculat en uns 16.000 milions anuals.

El president Torra ha fet un balanç numèric de la seva legislatura, que avui fa 2 anys, 3 mesos i 27 dies. L’executiu ha aprovat 67 normes amb rang de llei, 54 decrets llei, una trentena de projectes de llei i 29 memòries preliminars per a projectes de llei, a més d’aprovar els pressupostos del 2020. Pel que fa a l’activitat del president al Parlament, ha participat en dotze debats, una desena de compareixences i ha respost 222 preguntes dels grups parlamentaris en les 37 sessions de control.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa