La represa deixa fora sales de concerts i descarta la cultura com a excepció pel confinament

Les entrades, però, sí que serviran com a salconduit per superar el límit horari del toc de queda, ja que els espectacles podran acabar màxim a les 22h

El pla de represa definitiu publicat pel Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya estipula que l’assistència a activitats culturals no es podrà fer fora del municipi els caps de setmana. Les entrades, però, sí que serviran com a salconduit per superar el límit horari del toc de queda, ja que els espectacles podran acabar màxim a les 22h. El cop més dur, però, ha estat per a les sales de concerts, que el document torna a excloure de la reobertura després de 8 mesos amb la persiana abaixada. Segons ha pogut saber l’ACN, es tracta d’un error que es corregirà properament. Així, no es recull una de les reivindicacions d’esdevenir una excepció per trencar el confinament municipal del cap de setmana, municipal en el primer tram i comarcal en el segon. La mesura havia de garantir la viabilitat de festivals com el Temporada Alta, que rep la majoria de públic de fora del nucli on se celebra.

El document manté la prohibició de fer desplaçaments entre les 22.00 hores i les 06.00 hores, amb les excepcions ja previstes fins ara i a les quals se sumen el retorn al domicili des de centres educatius, activitats culturals permeses i la recollida a l’establiment en els serveis de restauració. Pel que fa al desenvolupament dels actes religiosos i cerimònies civils, es manté l’aforament permès en el 30%, però s’aixeca la restricció de 100 assistents com a màxim. Tampoc es permet l’obertura al públic dels centres comercials i recintes comercials. Podran aixecar la persiana, però, els establiments i locals comercials que es trobin dins dels centres comercials o recintes comercials i estiguin dedicats exclusivament a la venda de productes d’alimentació, de begudes, de productes higiènics, d’altres productes de primera necessitat, farmàcies, ortopèdies, òptiques, establiments dedicats a productes de telecomunicacions, serveis de perruqueria i d’estètica, centres de veterinària, així com els que tenen accés directe al carrer.

Nou comentari