El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Reguant veu difícil aprovar els comptes del Govern abans de la data límit
  • CA

La portaveu de la CUP al Parlament, Eulàlia Reguant, creu que és “molt difícil” que el seu partit i el Govern pactin els pressupostos abans del 9 de novembre, data que l’executiu de Pere Aragonès ha fixat per a aprovar els comptes en el Consell Executiu, tal com els han traslladat en les negociacions i va confirmar el vicepresident Jordi Puigneró aquest dijous. En una entrevista de l’agència Europa Press, ha afirmat que “en un procés de deliberació col·lectiva de la candidatura, és molt difícil que abans del 9 de novembre s’hagi reconduït la situació actual” i que la formació tingui temps d’activar els mecanismes establerts per a prendre una decisió amb la militància.

La portaveu cupaire, que ha insistit que estan lluny de poder aprovar els comptes, ha avisat al Govern que, si els vol aprovar el 9 de novembre “s’està acabant el temps”. Reguant ha afegit que seria una mala notícia que la CUP no pogués aprovar els pressupostos de la Generalitat. La diputada de la CUP ha explicat que en els pròxims dies l’organització anirà tancant els calendaris interns en funció dels que fixi el Govern, però ha reiterat que és “difícil” convocar a les assemblees abans del 9 de novembre, i més tenint en compte l’estat de les negociacions.

Reguant ha sostingut que intentaran “no aixecar-se de la taula en cap moment” i treballaran perquè el Govern doni resposta a peticions que consideren de sentit comú i recullen un consens social. La portaveu anticapitalista ha titllat l’executiu de Pere Aragonès de ser “un despropòsit” i no tenir “un horitzó clar”. Reguant considera que la CUP podria contribuir com a part del moviment independentista a construir un horitzó compartit, ja que aquesta falta de full de ruta dificulta avançar, segons ella.

Preguntada per si creu que el conseller d’Economia, Jaume Giró, no s’ha pres de debò els advertiments de la CUP sobre la deriva de les negociacions, Reguant ha respost: “No van bé perquè el Govern és un despropòsit, ja no és una persona o una altra, sinó que costa saber què pensa el Govern de les coses”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Guillem Ben-Aviat a novembre 01, 2021 | 13:02
    Guillem Ben-Aviat novembre 01, 2021 | 13:02
    Els ximplets de la CUP (Poble Lliure, a banda) entretinguts amb collonades a Barcelona i fent cap cot a Madrid en el parlament del PPSOEMOC'S, mentre s'està escrivint la pàgina més important del futur de Catalunya dels 4 darrers anys, escollint l'Assemblea de Representants del Consell per la república, el futur Parlament Lliure nostre. Ni al parlament colonial ni al de Vichy al seu servei es discuteix res que pugui interessar des del punt de vista de fer efectiu el mandat del 1- O i la Declaració d'Independència del Parlament de Catalunya pre-155
  2. Icona del comentari de: Clara a novembre 01, 2021 | 17:15
    Clara novembre 01, 2021 | 17:15
    Els esquizos de l'ull de poll al cap i/o la neurona fluixa, només tenen una dèria, destruir la societat. Com pitjor, millor. Això els diverteix i els omple les butxaques. Un xollo! Així no perdran el vici.
  3. Icona del comentari de: Mala gent a novembre 01, 2021 | 21:17
    Mala gent novembre 01, 2021 | 21:17
    Un desastre la CUP. No fan ni deixen fer. Això si, tot són exigències.
  4. Icona del comentari de: Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) a novembre 01, 2021 | 21:38
    Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) novembre 01, 2021 | 21:38
    Jo veig difícil que la majoria dels membres de la CUP, començant per la senyora Reguant no acabin formant part de la Comuna Pudenta o qualsevol altre sucursal d'algun invent nou de la pseudo-esquerra espanyola

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa