El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Reguant demana la nul·litat de la seva causa al Suprem

L’escrit de defensa de la diputada cupaire Eulàlia Reguant al Tribunal Suprem reclama la nul·litat de la causa contra ella i que la instrucció comenci una altra vegada tenint en compte que actualment és diputada i, per tant, aforada. La Fiscalia sol·licita sis mesos de presó i inhabilitació contra l’anticapitalista per un delicte de desobediència greu. Reguant es va negar a contestar les qüestions de Vox, acusació popular, en el judici contra l’1-O. La defensa també assegura que s’han vulnerat alguns drets com la llibertat ideològica i de consciència de l’acusada, això com el seu dret a la llibertat d’expressió.

Reguant creu que contestar les preguntes de Vox li provoca un “perjudici moral”. En un escrit de 16 pàgines, la defensa de la cupaire explica que la instrucció hauria de reiniciar-se al Tribunal Suprem i s’haurien de declarar nul·les totes les actuacions realitzades fins ara i una “absoluta irregularitat” que el tribunal hagi donat per bona la instrucció i l’acusació.

En segon lloc, la defensa assegura que no es pot sancionar dues vegades per la mateixa conducta, tenint en compte que la Sala Segona del Tribunal Suprem ja va interposar una correcció disciplinària en forma de multa a Antonio Baños i Eulàlia Reguant, l’any 2019. Específicament, 2.500 euros a cadascú.

La defensa creu que l’acusació vulnera la llibertat ideològica i de consciència de l’acusada, així com el seu dret a la llibertat d’expressió, ja que la diputada va actuar emparada per l’article 418. LECrim, que estableix que “cap testimoni podrà ser obligat a declarar sobre una pregunta de la qual la seva resposta pugui perjudicar materialment o moral, de forma directa i important, a la persona”.

La diputada va voler evidenciar “l’anomalia” de la presència de Vox com a acusació popular en el judici contra el dret a l’autodeterminació i denunciar la “connivència entre l’extrema dreta i l’aparell judicial espanyol“. Finalment, l’escrit també afirma que la petició d’una pena d’inhabilitació “interessada” per uns fets que van passar prèviament que l’acusada fos diputada electe, suposa un “sacrifici inacceptable del dret a representació política i una flagrant vulneració del principi de proporcionalitat“.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: AIgualit a gener 10, 2022 | 12:17
    AIgualit gener 10, 2022 | 12:17
    Reguant, que els de CUP sou més fatxes que VOX, que ja es nivell. La lluita està en veure quina de les dues formacions es més fatxa, si serveix la meva opició, voto per la CUP.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa