Regidors de Perpinyà denuncien un estat d'excepció a Catalunya

Brice Lafontaine, regidor d'afers catalans i cooperació transfrontera envia una carta al govern espanyol criticant el setge a les institucions catalanes
El castell dels reis de Mallorca, a PerpinyÃ
El castell dels reis de Mallorca, a Perpinyà | arxiu

El regidor d'afers catalans i coordinació transfronterera de l'Ajuntament de Perpinyà,Brice Lafontaine, ha enviat una carta a president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en la qual denuncia un estat d'excepció a Catalunya i on es mostra molt crític amb l'actuació de l'Estat espanyol durant els darrers dies. Com a ciutadà de la República Francesa, Lafontaine expressa la seva "perplexitat davant aquest estat d'excepció" i considera "l'acusació de nombrosos funcionaris i alts càrrecs electes, la pressió sobre grups de premsa i la censura política [...], mesures policials que no s'ajusten al funcionament normal d'una democràcia".


Per tot això, el regidor de Perpinyà creu que tots aquests esdeveniments "no es poden passar per alt", fet pel qual ha decidit enviar la carta a Rajoy condemnant "enèrgicament l'ús dela força contra els moviments pacífics" i fent esment de l'article 7 del Tractat Europeu, que "preveu sancions contra l'ús de la força militar per un Estat contra la seva pròpia població".

 

"Depèn de vostè pensar ràpidament sobre la proporcionalitat de la seva actuaió davant el moviment sobiranista català, que vol ser democràtic i pacífic i que no ha deixar d'oferir oportunitats per sortir de la crisi", manifesta Lafontaine.


I conclou: "Els nostres parlamentaris us expressen la seva més profunda preocupació pels seus conciutadans que viuen a l'Estat espanyol, la seva profunda incomprensió per les vostres decisions polítiques, la seva indignació per veure trepitjats, en l'Europa del 2017, els drets més elementals dels ciutadans".
Comentaris
Feu alguna cosa
A veure si des d'El Món ens informeu més sobre l'actualitat de la part de Catalunya desconnectada d'Espanya, podríeu tenir alguna mena de conveni amb L'Indépendant o un altre mitjà. No es comprèn que els medis de la Catalunya "espanyola" informin més sobre Melilla que sobre Perpinyà o Ceret.
crack
el govern francès, veient el que es coïa per aqui va decidir mà dura per a la catalunya nord, ho tenen molt malament ...

envia el comentari