Díaz diu que el govern espanyol derogarà la reforma laboral “malgrat totes les resistències”

La ministra de Treball del govern espanyol, Yolanda Díaz, ha dit aquest dissabte el govern espanyol derogarà la reforma laboral del PP, “malgrat totes les resistències, que hi són i són moltes”, segons recull l’agència ACN. Les declaracions de Díaz arriben en un context de màxima tensió entre els dos socis de govern, PSOE i Podem, no només per la reforma laboral i la negociació per la seva derogació, sinó també per la retirada de l’escó al diputat lila Alberto Rodríguez.

Díaz ha fet les declaracions en el marc de la cloenda del XII Congrés de CCOO el dia després que s’hagin viscut moments de tensió per les acusacions que Podem ha fet al socialistes i en concret a la vicepresidenta primera, Nadia Calviño. La ministra lila ha defensat que la derogació es farà malgrat totes aquelles persones que mai han volgut alterar el model de relacions de la precarietat “que ha imposat la dreta unilateralment a l’estat espanyol”. D’altra banda, ha assegurat que activarà un pla de xoc contra la sinistralitat laboral, “un ambiciós dispositiu per frenar la xacra dels accidents mortals que s’alimenta de la temporalitat i la precarietat”.

Unides Podem va sol·licitar divendres una reunió urgent de la taula de seguiment de l’acord de coalició amb el PSOE davant els “intents d’ingerència” de la vicepresidenta i ministra d’Economia, Nadia Calviño, en les competències de la seva homòloga, ministra de Treball i líder de Podemos, Yolanda Díaz, pels treballs per a la derogació de la reforma laboral impulsada pel PP.

La polèmica per la reforma laboral i la retirada de l’escó a Alberto Rodríguez han encès una crisi que situa el govern de coalició en un moment delicat. La premsa espanyola també s’ha dividit davant la situació, amb mitjans d’esquerra acusant Batet de cedir a les exigències de Marchena i els de dreta acusant Podem de crear tensió.

El PSOE respon

Per la seva banda, la vicesecretària general del PSOE, Adriana Lastra, ha afirmat aquest dissabte que el govern espanyol derogarà la reforma laboral. “Sí, derogarem la reforma laboral, i ho farà el PSOE”, ha defensat Lastra en un discurs en el congrés del PSOE d’Extremadura. Lastra ha subratllat que el PSOE promou “una recuperació diferent, justa”. La socialista ha criticat la dreta per voler “fer creure” que cal escollir entre creixement i benestar. “És possible una recuperació justa, i els socialistes ho estem demostrant”, ha dit.La vicesecretària del PSOE ha criticat “el casino” econòmic promogut pel PP mentre era al govern, que ha dit que “ens portava a tots a la bancarrota”. Lastra ha dit que no pot ser que els treballadors “paguin els plats trencats” de les crisis, i ha negat que calgui triar “entre creixement i pensions”. “S’està demostrant que res d’això és cert”, ha remarcat.

Comentaris

  Manel Octubre 23, 2021 | 13:17
  Als empresaris els hi ha anat bé tenir mà d´obra esclava que poden fer fora sense pagar indemització, fins i tot en acomiadaments injustificats, ja seria hora que tornessim a tenir feines de qualitat com abans d´aquesta reforma, evidenment els explotadors no estaran d´acord, cal arraconarlos i senyalarlos, qui vulgui ser un esclavista, que la gent sàpiga qui son.
  Raül Octubre 23, 2021 | 13:26
  El que jo estic veient és a UP fora del govern i la representació final del "poli bueno poli malo", on Casado i ABascal són el "poli malo", i P. Sánchez el "poli bueno"
  Jou Octubre 23, 2021 | 13:46
  Bla...Bla...Bla, PSOE = Pringats Socials Orientats Españols
  VICHY SOU a Catalunya, ERC! Octubre 23, 2021 | 13:56
  TENINT ERC de crosa, la famosa dita :"la fiscalía te lo afina" és poc. Sense despentinar-se, sense mirar als ulls als catalans, aquests paios d'ERC faran el que convingui per mantenir al Sánchez i perpetuar la misèria que els envolta i la injustícia contra nosaltres, el mil·lenari poble catalá.
  gamma Octubre 23, 2021 | 16:17
  somiar és de ximples,
  fam Octubre 23, 2021 | 16:32
  Pels que es dediquen a insultar sempre a ERC...millor que us dediqueu a construir coses si de veritat perseguiu que Catalunha segui independent algun dia. salut
  Català Octubre 24, 2021 | 09:56
  I la sustituiran per una llei pitjor encara. Segur.

Nou comentari