El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Reclamen una “confluència constitucionalista” que derroti els independentistes
  • CA

Una cinquantena de personalitats vinculades a moviments contraris a l’independentisme català han subscrit un manifest demanant “una confluència política del món constitucionalista” per presentar un únic projecte que “sigui capaç de donar resposta als problemes reals de la societat catalana i derrotar a les urnes tant al nacionalisme com al populisme”, com va avançar El Món la setmana passada. El firmen veus com la diputada del PP al Congrés Cayetana Álvarez de Toledo; càrrecs i excàrrecs de Cs; escriptors com Valentí Puig, Ferran Toutain, Xavier Pericay; el dramaturg Joan Ollé; el president de l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes (ACVOT), José Vargas, i president ACVOT, i diversos empresaris. Alguns d’ells són pares fundadors de Ciutadans el 2005.

El text, presentat públicament aquest dilluns en un acte a Barcelona, es titula ‘És possible vèncer-los a les urnes’ i reclama que es recuperi “la lleialtat institucional i la neutralitat de les institucions és necessari per normalitzar la vida quotidiana dels catalans”. Els signants consideren que les “cessions” a l’independentisme com les taules bilaterals i “possibles amnisties” el que fan és “blanquejar” el sobiranisme, al qual acusen de voler que els qui no hi combreguen se sentin “estrangers”.

“Som aquí perquè volem dir-li a tota Espanya que Catalunya no és sol independentista, igual que Espanya no és sol Sánchez o Casado. Som aquí perquè volem evitar que Bildu i ERC marquin l’agenda política. I des de Catalunya el podem aconseguir”, ha dit l’exdiputat del PP al Congrés, Joan López Alegre. També ha assegurat que mantindran reunions amb Cs, PP, Vox, PSC i BCN pel Canvi, si bé encara estan tancant el calendari. Preguntat per la inclusió del partit d’ultradreta Vox, ha dit que els han afegit perquè “han promès la defensa de la Constitució i l’Estatut, a diferència d’altres forces que plantegen la destrucció de l’Estat, com els partits en la Generalitat”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa