Rebutgen una subvenció de la Fundació Princesa de Girona pel moment polític que viu Catalunya

Els organitzadors de Robolot renuncien a l'ajut anual de 5.000 euros
El rei Felip VI
El rei Felip VI | @CasaReal

Els organitzadors del Robolot, Robolot Team, han renunciat a renovar el conveni amb la Fundació Princesa de Girona (FPdGi) que des de fa uns anys els atorgava un ajut de 5.000 euros. Els diners es destinaven a organitzar la trobada de robòtica que fan anualment. Ho han comunicat a l'àrea de projectes educatius de la fundació amb un escrit on diuen que "els cal finançament per a les activitats educatives però no a qualsevol preu". El president d'aquesta entitat sense ànim de lucre afirma que és una qüestió de "coherència" perquè senten que no poden acceptar diners d'una entitat vinculada amb la monarquia espanyola, tenint en compte l'"alta càrrega simbòlica" d'aquesta institució pels moments que viu Catalunya. També denuncien que en les últimes setmanes s'hagi posat en dubte la "imparcialitat política" del sistema educatiu català i que amb aquest gest volen "dignificar" i reconèixer la feina feta pels mestres i professors.


 

Aquesta associació sense ànim de lucre haurà de buscar noves vies de finançament per aconseguir els 5.000 euros a què han renunciat per poder cobrir els 40.000 euros que els costa organitzar el Robolot, un certamen consolidat. El maig passat van celebrar la 16a edició amb la participació d'alumnes de tots els cicles formatius i amb equips de Catalunya i de fora. 

"A part de la robòtica didàctica i l'impuls de les tecnologies creatives a l'aula, la transmissió de valors i la coherència d'aquesta renúncia també és educació", afirmen en el comunicat que han fet arribar a la Fundació Princesa de Girona per informar-los de la renúncia de l'ajut. 
I és que des de Robolot Team denuncien que en aquestes últimes setmanes s'hagi volgut posar en dubte la "imparcialitat política" del sistema educatiu i de tots els mestres i professors. El seu president, Toni Moreno, destaca la "bona feina" d'aquest col·lectiu i recorda que han estat milers els professors que durant tots aquests anys de Robolot han participat de forma voluntària i fora del seu horari en les activitats que es fan en cap de setmana. 

Aquesta renúncia de l'ajut de la Fundació Princesa de Girona se suma al gest de dos investigadors, Bernat Ollé de Reus i el francès Romain Quidant, que han retornat el premi de 10.000 euros que havien rebut els anys 2015 i 2011 respectivament. Ho van anunciar a principis d'aquest mes on van explicar que ho havien decidit arran de l'actitud del monarca Felip VI en el conflicte entre Catalunya i Espanya.
Des de la Fundació Princesa de Girona assenyalen que estaran "encantats de continuar la col.laboració amb un projecte referent en la robòtica didàctica" però que "respecten" la seva decisió. 
Comentaris
Vicenç Ramoneda
Si molts sabessin tot el que els Bosbons van fer a Catalunya s'en farien creus!
LUIS
Es muy coherente y digno renunciar al dinero manchado de sangre de ancianos indefensos a las puertas de los colegios electorales. El tipo que lleva el nombre de la fundacion es un despiadado sin escrupulos que se permite salir en television amenazando con un cuadro que exhibe una porra detras de él. Que manden los 5000 euros a su hermana cristina o a su papá, que estará encantado de gastarselos en burdeles, hábito mas español que la robótica.
pro
molt ben fet. si senyor!. a pastar fang els borbons
Georgiana
En Felipe no en té res de Felip, si us plau deixeu de catalanitzar el seu nom. Inclùs a les noticies anglosaxones l'anomenen Felipe i mira que als anglosaxons ja els hi agrada anglesizar-ho tot i no ho fan. He que no catalanitzem els noms dels prínceps arabs? doncs per què aquest sí. Al diari Vilaweb no ho fan. Fora la Monarquía de la República Catalana! No ens representen! Prou subvencions encobertas de propaganda monarquica!
tots els borbons a la foguera
XX
Verkami!
Cat2017
Si senyor, molt ben fet!! Aquests borbons fent actes de caritat amb els nostres diners; els que surten de les "Arcas Nacionales", e intentant promocionar la Monarquia despres d'amenacar a la poblacio catalana el 3-O i de no denunciar el que les seves ordes policials varen fer dos dies abans. A on cal anar per fer un donatiu a Robolot Team,? Jo en poso 20 euros de la meva butxaca.
la guineu platejada
per dignitat i coherència, tots els estaments i institucions públics catalans haurien de deixar de pertànyer a aquesta suposada fundació i enviar-los a pastar fang al preparao i la seva filla
ben fet
el que cal es tancar aquesta fundació que a la República no té cap sentit. Per dignitat!!
Joan Girona
Si fan un Verkami crec que ho podrem cobrir amb escreix...
coherència i dignitat
Molt ben fet! Que facin públic un sistema de micromecenatge, que ens hi apuntem. La societat catalana pot pagar els 5.000 €. Per cert, donar només 5.000 € per a un certamen educatiu és una mica pobre, no?, quins ronyosos!
Elisa
Que se les fotin al cul les almoines, això s'ho gasta la Leti en botox només en una setmana!

envia el comentari