Reagrupament aposta perquè Junts es quedi a l’oposició i no formi govern amb ERC

El partit que es va presentar amb JxCat el 14-F creu que no s'ha de perdre ni un minut més en "negociacions estèrils"

Reagrupament, partit que es va presentar juntament amb JxCat a les eleccions del 14-F, aposta obertament per quedar-se a l’oposició i no formar govern amb ERC. A través d’un comunicat, la formació que liderat Josep Sort creu que no s’ha de perdre ni un minut més en “negociacions estèrils” i qualifica “d’inacceptable” l’acord entre ERC i la CUP. Segons Reagrupament, donar dos anys més de marge a la taula de diàleg és “una broma de mal gust” i un “insult” als votants. “Ens aboquen, com a mínim, a dos anys més de submissió a un estat que ens vol anul·lats”, asseguren. En aquest context, aposten perquè JxCat faci oposició com a “alternativa sòlida” a un govern que “només serà capaç de gestionar engrunes”. Enmig de les negociacions entre JxCat i ERC per intentar formar govern després de la investidura fallida de Pere Aragonès, Reagrupament creu que s’ha de deixar de negociar. “Estem en un moment d’emergència nacional tant per la pandèmia com per la situació d’ofec a la que ens té sotmesos l’estat espanyol des de fa segles. No podem perdre ni un minut més en negociacions estèrils i cal actuar”, argumenta el partit.

Reagrupament no comparteix que s’hagin de donar dos anys de marge a la taula de diàleg, tal com han pactat ERC i la CUP. Recorden que el govern espanyol ja ha dit que Catalunya no té dret a l’autodeterminació i es pregunten si s’ha de seguir perdent el temps en taules tenint en compte els arguments “inamovibles” de l’Estat. “Ens sembla una broma de mal gust per a totes les persones que es van deixar la pell en referèndum de l’1 d’octubre del 2017”, afegeixen. Defensen també que el Consell per la República és una de les eines “més útils per afrontar la situació” ja que, segons diuen, és l’única que no pot controlar l’estat espanyol, i insten els catalans a adherir-s’hi.

Tot i que Junts va suspendre de militància el president de Reagrupament, Josep Sort, per uns tuits polèmics contra els espanyols, el partit es va presentar amb JxCat a les passades eleccions del 14-F.

Comentaris

  D'on no n'hi ha no en raja 13/04/2021 7:32 am
  Aneu a tornar vent vividors!! I en diuen eleccions, més aviat és una presa de pèl
  Ramon 12/04/2021 7:43 pm
  Ah, i hi insisteixo. El comentari era una rucada. Agafar el rave per les fulles. Com si els noms dels partits no fossin tots bastant intercanviables! Alianza Popular per exemple volia dir pràcticament el mateix que Herri Batasuna.
  Fortuna 12/04/2021 7:19 pm
  Quina mala sort tenir personatges com aquest. Democràcia, independència i república.
  21
  100
  Respon
  D'on surt aquest paio? 12/04/2021 6:54 pm
  A aquest paio el van fer dimitir fa tres mesos dels seus càrrecs, per dedicar-se a amenaçar i a insultar. Les declaracions d'aquest personatge no representen a ningú més que a ell. El país no es pot permetre d'haver de suportar gent tòxica, violenta, i sense cap mena de credibilitat.
  47
  115
  Respon
  Ramon 12/04/2021 5:47 pm
  Donar-los dos anys de coll per la taula és un frau electoral. Perquè els sociates van tenir la santíssima barra de reprometre en campanya la immediatesa de la taula. El resultat va anar tan just, que amb només una marranada menys dels sociates contra Junts per Catalunya, ja no hi hauria hagut aquells resultats. Sense la promesa de la taula ja hagués quedat en primer lloc Junts per Catalunya. Té collons, que treguin profit electoral d'una promesa electoral per immediatament després acordar que no cal que la compleixin.
  107
  42
  Respon
  Angelblau 12/04/2021 5:19 pm
  Totalment d'acord amb Reagrupament. Endavant
  163
  91
  Respon
  Xavier 12/04/2021 5:10 pm
  Alguna persona ho havia de dir. Es pot dir més alt, però no més clar! 2 anys més de vasallatge, per a què?
  267
  190
  Respon
   Gavanenc 12/04/2021 6:33 pm
   Totes aquestes capelletes, tants caps tants de barrets, no han governat mai res i és clar la teoria és una cosa i la pràctica, les negociacions, la realitat del dia a dia, una altra de molt diferent.
   17
   71
   Respon
  Molt coherents... 12/04/2021 4:20 pm
  I tenen el valor de dir-se "reagrupament"???
  368
  281
  Respon
   Ramon 12/04/2021 5:48 pm
   Quina rucada de comentari.
    Maria 12/04/2021 6:30 pm
    A en Ramon li sona massa progressista com el PSC Reagrupament...
     Ramon 12/04/2021 7:39 pm
     Atribuir el "progrés" a una ideologia concreta és antidemocràtic. I atribuir-lo a determinada ideologia concreta, a més d'antidemocràtic, és senzillament ridícul. Dit això, jo l'únic desacord que recordo haver tingut amb Reagrupament és la maleïda desunió amb Solidaritat del 2012. D'haver anat junts, ERC ja seria història i consegüentment hauríem tingut més possibilitats d'èxit en el Procés.
      Ramon 12/04/2021 8:39 pm
      2010. No 2012, no. 2010. Reagrupament + Solidaritat hauria quedat per davant d'ERC i la suma sí que hauria set "el soci més fidel de Catalunya". Que la Crida salvés de l'extinció les sigles ERC ara ja es veu clamorosament que fou una cagada. Però el 2012 vam tenir una segona oportunitat històrica d'aconseguir-ho. Si fem les coses bé, ara tornarem a tenir una altra. Tant de bo que aquesta sí que l'aprofitem.
      1
      13

Nou comentari