El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Reagrupament abandona el PDeCAT i crida a reforçar Junts per Catalunya
  • CA

Reagrupament Independentista ha anunciat que no renovarà el conveni de col·laboració amb el PDeCat i ha fet una crida a reforçar Junts per Catalunya, just el dia abans que Carles Puigdemont presenti la nova formació que impulsa, que mantindrà les sigles de JxC. D’aquesta manera Reagrupament trenca l’entesa que va començar el novembre del 2013 de la mà de l’aleshores president de la formació, l’exconseller de Governació i excalcalde de Puigcerdà Joan Carretero, i el màxim responsable de CDC, Artur Mas. El 2017, l’aleshores màxima dirigent del Partit Demòcrata, Marta Pascal, i l’acabat d’escollir president de Reagrupament, Josep Sort, van renovar l’entesa que ara s’ha trencat.

Segons un comunicat que ha fet públic la formació independentista, les raons del desistiment del conveni tenen a veure amb “l’actitud” de la direcció del PDeCAT “envers el president Puigdemont i els presos polítics” i per “l’oportunitat” que representa el nou projecte de JxC.

La formació ha recordat que sempre ha defensat que Puigdemont “prengués la iniciativa” en la vertebració d’un partit “clarament compromès amb la unilateralitat, la transversalitat i la lluita contra la corrupció”, i considera que “ara és el moment de reforçar el nou partit”, de manera que ha encoratjat els seus associats a integrar-s’hi.

De la mateixa manera, Reagrupament ha fet una crida als militants del PDeCAT perquè també s’integrin a JxC, “per tal de bastir un partit fort i capaç de vèncer en les properes eleccions al Parlament de Catalunya”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa