El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Romeva diu que la DUI va ser una decisió de Puigdemont
  • CA

L’exconseller d’Afers Exteriors, Raül Romeva, ha volgut deixar ben clar que la decisió de fer una Declaració Unilateral d’Independència la tardor de l’any 2017 va ser del president Carles Puigdemont, i que la resta de consellers del Govern la van “secundar“. Així ho ha afirmat en una entrevista al mitjà digital ‘Crític’, en la qual ha insistit que el líder de Junts per Catalunya i del Consell per la República va “liderar” la DUI i que l’executiu la va “assumir“. De totes maneres, Raül Romeva assegura que la Declaració Unilateral d’Independència era “el que tocava fer” en aquell moment.

Per altra banda, Raül Romeva ha lamentat que Junts per Catalunya es desmarqui tant de la taula de diàleg, i ha assegurat que és un posicionament que “no va bé a ningú, ni tan sols a ells“. De fet, ha recordat que el mateix Carles Puigdemont a voler apostar pel diàleg quan va suspendre la declaració d’independència i “de manera reiterada, quan a l’altra banda no hi havia ningú”. “Si llavors era una opció, avui també ho ha de ser”, opina.

L’actual vicesecretari general de Prospectiva i Agenda 2030 d’Esquerra Republicana de Catalunya considera que el seu partit i l’actual president de la Generalitat, Pere Aragonès, estan complint amb l’acord d’investidura respecte la taula de diàleg: “El que està fent l’executiu és complir el que diu l’acord. Si algú creu que aquest acord s’ha de revisar, ha d’explicar com i per què”, afirma a l’entrevista.

Raül Romeva també ha opinat sobre l’aeroport del Prat i la inversió per tal d’ampliar-lo. Ha assegurat que Pere Aragonès té “més autoritat” que el vicepresident Jordi Puigneró. Segons Raül Romeva, “Junts ha sigut molt explícit sobre quin model vol per al Prat”. “És el que han plantejat sempre. Però no és el model del Govern”, ha reblat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Robert a octubre 26, 2021 | 16:03
    Robert octubre 26, 2021 | 16:03
    Està clar que Puigdemont era i és dels pocs polítics creïbles. El Romeva i el Junqueras el van enganyar i ens van enganyar a tots amb les suposades estructures d'estat i el recolzament exterior. Si Romeva, ER va trair el socis de govern, i a tots els independentistes, aliant-se amb els espanyols encapçalats per la Soraya i ja veus com us han pagat, amb tres anys de presó. Potser us hi mereixeu!
  2. Icona del comentari de: Tano a octubre 26, 2021 | 16:54
    Tano octubre 26, 2021 | 16:54
    Un altre que escombra cap a casa.
  3. Icona del comentari de: gràcies per dir-nos-ho! Però ja ho intuíem a octubre 26, 2021 | 17:28
    gràcies per dir-nos-ho! Però ja ho intuíem octubre 26, 2021 | 17:28
    Doncs enhorabona pel President Puigdemont!, és dels pocs polítics que se salven, i amb nota alta, no com els Junqueras i cia (vés per on, la majoria són ER) que els van faltar dos c.....s i es van dedicar a posar pals a les rodes mentre cobraven.
  4. Icona del comentari de: Sió a octubre 26, 2021 | 18:19
    Sió octubre 26, 2021 | 18:19
    Tenia en més bona consideració a Romeva, me l'imaginava més seriós i conseqüent. Sembla que no recorda les 155 monedes de Rufián i la bel·ligerància de la Marta Rovira perquè ho tires endavant. Entre aquestes declaracions i les d'ahir demanant els seus militans perquè volen la independència, la veritat, ens sentim enganyats.
  5. Icona del comentari de: espanya no compleix mai a octubre 26, 2021 | 18:39
    espanya no compleix mai octubre 26, 2021 | 18:39
    Una cosa era la taula de negociació que es demanava abans, i amb un mitjancer internacional perquè fos vàlida. I una altra cosa és una taula de diàleg en la que qui sap de què s'hi parla, amb dos anys de coll per treure'n d'ella un acord i tot un segle per endavant per dur a terme les engrunes acordades, Espanya mai compleix la seva paraula, només és repressió i espoli.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa