Rato ja ha sortit de tercer grau

L’expresident de Bankia passarà el cap de setmana amb la família

L’expresident de Bankia i exvicepresident del govern espanyol en època de José María Aznar, Rodrigo Rato, ha sortir de la presó de Soto del Real aquest divendres a les sis de la tarda, després que al matí el jutjat de vigilància penitenciària de l’Audiència Nacional hagi anunciat que li concedia el tercer grau.

El jutjat ha pres aquesta decisió després que la mateixa Audiència l’absolgués a ell i a 33 directius més pel cas Bankia. Rato, que compleix condemna de 4 anys i 6 mesos de presó pel cas de les targetes ‘black’, va ingressar a la presó ara fa dos anys, l’octubre del 2018. L’exvicepresident del govern espanyol complirà la resta de la condemna a casa seva amb control telemàtic, d’acord amb l’article 86.4 del Reglament Penitenciari.

A la seva interlocutòria, el jutge de l’Audiència Nacional José Luis Castro justifica la decisió pel fet que la Junta de tractament de la presó ha proposat que passi a règim de semillibertat. Segons el jutge, en el cas de Rato es donen les circumstàncies i variables “que el fan mereixedor del tercer grau”. Argumenta que Rato ja té 71 anys i malalties coronàries. A més recorda que ha gaudit de permisos de sortida sense cap incidència negativa i “ha assumit la responsabilitat pecuniària derivada de la seva condemna pel cas de les targetes ‘black'”. A més, destaca que va demanar perdó. 

Nou comentari