Raquel Sánchez descarta traspassar l’AP-7 i l’AP-2 a la Generalitat

Sánchez ha assegurat que "no està dins dels objectius del Ministeri" i que el Govern no està en aquesta fase de negociació

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha descartat traspassar a la Generalitat la gestió de l’AP-7 i l’AP-2 en els seus trams de Catalunya. En una entrevista de TV3 recollida per Europa Press, ha respost d’aquesta manera en preguntar-se-li per aquesta petició del vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat, Jordi Puigneró.

Sánchez ha assegurat que “no està dins dels objectius del Ministeri” i que el Govern no està en aquesta fase de negociació ni de parlar amb el Govern sobre això. Ha donat per “finalitzat” el model de peatges existent fins ara i ha apuntat que el Govern estudia un sistema de tarifació per ús que garanteixi el manteniment de les vies i la seguretat viària.

En tot cas, ha de ser “un sistema públic i just”, per la qual cosa ha avançat que, literalment, serà la mínima tarifació possible. Sobre l’anunci de la Generalitat de descartar el pagament d’una vinyeta, Sánchez ha considerat que és un canvi de posició “positiu” ja que hi ha altres sistemes que ha assegurat que són més justos i homogenis.

Comentaris

  Ricard 30/08/2021 8:02 pm
  Com es nota que la ministra es "catalana".
  Pepe 31/08/2021 8:44 am
  Raquel Sánchez ha dit: ha de ser “un sistema públic i just.” (sense més comentaris doncs s'ha entés!
  Jeroni Munyós 31/08/2021 11:41 am
  Des del concepte "Espanya" ha preferit sempre traspassar durant més de 50 anys, o els que els calguin, el servei públic l'AP-7 i l'AP-2 a "grups privats" que no pas a l'administració catalana. No cal afegir-hi res més.

Nou comentari