Rajoy promet una millora de les pensions mínimes i de viduïtat però ho vincula a l'aprovació dels pressupostos

Demana al Congrés un debat “responsable” sobre la “sostenibilitat” del sistema
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy | ACN

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha vinculat aquest dimecres el futur de les pensions al creixement de l’ocupació, a les seves polítiques econòmiques i a l’aprovació dels pressupostos de l’Estat, i –malgrat les peticions de l’oposició i de les entitats- s’ha limitat a reiterar el seu compromís de no congelar les pensions i de fer “el que pugui” per millorar-les. En tot cas, ha promès que el projecte de pressupostos generals de l’Estat que preveu aprovar a finals de març plantejarà “concentrar les ajudes fiscals a l’IRPF per a pensionistes i famílies, així com una millora de les pensions mínimes i de viduïtat”. En aquest marc, ha advertit que qualsevol acord sobre pensions passa per la negociació dels pressupostos del 2018 que, de moment, no tenen el suport majoritari de la cambra. És en aquest debat, ha afirmat, on caldrà "valorar quines decisions volem adoptar sobre ingressos tributaris i sobre despeses socials", i tot plegat "tenint molt en compte que no podem gastar el que no tenim i que estem obligats a complir els nostres compromisos europeus en matèria de dèficit públic". 


Segons Rajoy, l’únic “secret” que garanteix les pensions “d’avui i demà” és “l’ocupació”. “Com mes i millor ocupació, millors pensions”, ha afirmat alhora que ha demanat “responsabilitat” en aquest debat que ha de tenir com a prioritat, ha dit, “mantenir el sistema”. Ha admès que el Pacte de Toledo “necessita un nou impuls”, però ha afirmat que no li cal “una rectificació”. “Els proposo seguir avançant en el que ja s’ha construït i no fer marxa enrere en cap de les reformes que s’han dut a terme en la nostra democràcia”, ha afirmat abans d’insistir en la necessitat de “consens” entre les forces polítiques. Durant la seva intervenció al debat monogràfic sobre pensions que ha tingut lloc al Congrés dels Diputats, Rajoy ha recordat que “els recursos són limitats”, però ha afirmat que hi ha “motius sòlids” per “ser moderadament optimistes” sempre que es mantingui “una política econòmica per crear més i millor ocupació”.


 

“Sé que molts espanyols han pogut sentir desassossec sobre el futur de les pensions, però no hi ha motius, tots els espanyols han de tenir seguretat que els polítics estem compromesos amb el sistema de pensions i els garanteixo que el meu govern farà tot el que estigui a la seva mà per revitalitzar el consens sobre aquesta qüestió”, ha dit. En tot cas ha recordat que la despesa en pensions és el més important dels pressupostos i ocupa el 29% de la despesa pública de totes les administracions. En 10 anys, ha recordat, aquesta partida ha passat de representar el 21% al 29% del total, i l’entrada de nous pensionistes suposarà només el 2018 un augment de 3.800 milions d’euros de la despesa. Per això ha demanat que el debat graviti “sobre la situació real” del sistema de pensions i les seves perspectives de futur, i ha vinculat aquest futur a la continuïtat de les polítiques econòmiques del seu govern i a l’aprovació dels pressupostos de l’Estat. “És en el context d’aquests pressupostos on podrem parlar de la millora de les prestacions també en les pensions”, ha dit. 
 


Segons Rajoy, en matèria de pensions “els bons desitjos no són suficients” i cal “mantenir el sistema” mitjançant “una política econòmica que creï ocupació”.
Comentaris
Pep de la Vila
Aquest immpresentable ens pren per rucs a tots ? Sabia que diria , tant cínic com és, que la culpa de tot la té la NO aprobació dels pressupostos 2018.. Com es doncs que des de fa x anys el fons EXCLUSIU .per a les Pensions ha quedat en res ? Crear ocupació no és la solució sabatot, la ocupació que es creu ha d’esser de calitat, no feines i contractes de merda . Per anar a dir animalades (com sempre) no calia que haguéssiu muntat aquest paripé . Plega que no serveixes per a res , fantasma !!
Rajoy amb la teva mala llet, ja estàs acabat políticament
Sí, clar, ara m'afaitaràs !
Per apujar les despeses militars en 1.000 milions d'euros no tenen tants problemes ...
Rafel
Mestre avançat de la mentida M. Rajoy desitja seguir prenent el pèl a tothom. El qui vulgui que segueixi fent-li cas.
Pocasolta, furtapatos
tambe vols estorquir els pensionistes.
Mar 350
Rajoy menteix i així va guanyant eleccions: entre d’altres va dir: “ mantindré el poder adquisitivo de las pensiones”, “no va a subir el IVA”, “no va a subir el IRPF”, “el rescate bancario no va a costar ni un euro a los contribuyentes”, “no habrá amnistia fiscal”, “No va a haber copago”, “vamos a crear empleo de calidad” i els Ñ vinga a votar a MpuntoRajoy. Dons tal fareu, tal trobareu.
Pensionista incrédulo
Responsable era cuando decíais que bajaríais los impuestos y luego los subísteis.!!!! Ahora pides un debate RESPONSABLE?? Cínico y mentiroso. empieza cumpliendo las promesas electorales y cuando las hayas cumplido, sonrójate y pide perdón por lo que habéis estado haciendo estos años. recuerdos de un pensionista.
Solo que nos passaran unos cuantos sobres en negro ,ja podriamos vivir dignamemte los jubilados
I
I ha quantificat l'augment de les pensions. Penseu que per aquests neoliberals augmentar les pensions en 1 euro al mes ja serà un augment, són uns manipuladors, cínics i mentiders compulsius.
I
Pura manipulació. Tots sabem com rebaixaran les pensions: primer pas abaratir i molt els acomiadaments; segon pas augmentar l'edat de jubilació, tercer pas penalitzar encara més el temps que et falta per l'edat de jubilació, i ja tenim unes pensions de minseria, ja que quina empresa voldran mantenir en la seva plantilla treballadors cansats, axacosos, i res motivats?
Elvireta
Mira M.Rajoy.... no podria gastar lo que no tenia en subir las pensiones però os habeis pulido la hucha que tenian los pensionistas. Cuando un país està en una travessa crisis no hace falta ser muy listo para saber que no se puede gastar en Cosas innecesarias ( AVE, aeropuertos nuevos, Grandes obras para contentar a los empresarios amigos...)I sobre todo no robar a los españoles que es lo que ha hecho tu partido. Si devolvierais lo robado España seria muy rica i los pensionistas podria vivir sinestrecheces
En castellano o en galego
Soy catalán ni castellano ni gallego, tu sabes lo que eres? Si, yo si, si tu te bajas el sueldo y tus amiguetes igual (pues os sobra) yo podría estar un poco mejor que con la mierda de euro que me habéis subido.
Karlus
Aquest pocavergonya , no te vergonya de dir collonades constantment?
Ni fu ni fa
Sr Rajoy, menteix, menteix i menteix..... Un company en va dir una vegada, que en general els POLITICS en campanya prometian moltes coses. Aquest company en va confirmar que " PROMETER HASTA JODER I UNA VEZ JODIDO NADA DE LO PREMETIDO " ha quedat clar
Vot fidel dels jubilats
A veure el vot fidel de molts jubilats ( MOLTS) on anirà a parar ara, o encara el continuaran votant. ??
John Smith
Atenció. Ho promet M. Rajoy, aquell que no ha complert mai una promesa.
Sisco
"Sres Españoles jubilados" Vaig llegir que prop del 60% de la gent que vota al PP, son gent mes gran de 65 anys, "dons ajo i agua" , ja sabeu que os espera amb aquesta gent del PP.

envia el comentari