Rajoy avisa que vindran coses "pitjors" per Catalunya "mentre no es torni a l'imperi de la llei"

"No hi ha mediació possible entre la llei democràtica i la desobediència o la il·legalitat", respon el president espanyol a la proposta de Carles Puigdemont
Mariano Rajoy
Mariano Rajoy | ACN

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha tancat aquest dimecres la porta a cap mediació internacional sobre la independència de Catalunya i ha llançat una advertència sobre els efectes que el procés engegat pel Govern català podria tenir: “No convé seguir enganyant-se perquè a les greus conseqüències que hem vist en seguiran de pitjors mentre no es restableixi l’ordre, la seguretat jurídica i l'imperi de la llei”. Rajoy ha comparegut davant del Congrés dels Diputats a petició pròpia per analitzar la situació política a Catalunya.

 

El president espanyol ha explicat l’acord del Consell de Ministres de requerir formalment al president de Catalunya, Carles Puigdemont, si ha declarat la independència, “un requeriment fet a l’empara de l’article 155 de la Constitució”. Rajoy ha manifestat que aquesta mesura busca “oferir claredat i seguretat” a la ciutadania davant d’una qüestió de “tanta importància”.


 

Respecte els següents passos, Rajoy ha afirmat que “la resposta [de Puigdemont] marcarà el futur dels esdeveniments en els propers dies”. En aquest sentit, ha afegit, “a la seva mà està tornar a la legalitat o perllongar un període d’inestabilitat a Catalunya”. “Espero ferventment que encerti en la seva resposta”, ha subratllat Rajoy.

El president espanyol ha dit que la crisi a Catalunya és “un dels moments més greus de la història recent” d’Espanya i que el que s’ha vist fins ara “res té a veure amb les diferències democràtiques que es gestionen de forma democràtica” perquè, segons ha dit, “estem davant de fets i comportaments que superen la controvèrsia política pròpia de les societats civilitzades”. Rajoy ha acusat el Govern català d’haver posat en “risc” la Constitució espanyola i el “projecte comú que uneix persones i territoris” que ha convertit Espanya “en un dels millors països del món”.


 

Rajoy ha afegit que “els problemes a Catalunya són la conseqüència inevitable de la crisi institucional que s’ha gestat de forma deliberada des de fa mesos”. També ha criticat el ple del Parlament del 6 i 7 de setembre, que ha qualificat com a “detonant d’una escalada de radicalitat i de tumults dels que no n’existeixen precedents en la nostra història recent”. Per Rajoy, el Govern català ha utilitzat les institucions per “perpetrar un atac deslleial i molt perillós contra la Constitució i la convivència pacífica entre els ciutadans, quelcom que cap responsable polític ha de permetre”.

 

Les protestes al carrer i el canvi de seu social per part d’empreses catalanes han estat citades per Rajoy. El president veu aquests fets com les “dramàtiques conseqüències de la violació de la llei, el que ens permet viure en harmonia” i adverteix que “el que no és legal no és democràtic”.


Rajoy ha negat també la necessitat d'una mediació internacional i ha agraït les proposts de mediació rebudes, però ha advertit que aquests mediadors han de tenir clar que no es pot negociar sobre la titularitat de la sobirania: "No hi ha mediació possible entre la llei democràtica i la desobediència o la il·legalitat". "Què es vol dilucidar amb la mediació? Que es reconegui un dret que no existeix? L'embolic que han muntat en base a un suposat dret a decidir és una manera tramposa d'invocar al dret d'autodeterminació, que cap constitució democràtica contempla", ha afegit.
Comentaris
Karlus
Aquests franquista no saben més que amenaçar i matar , son mala gent, despreciables corruptes, lladres , assasins
vergonya
No t'està mig, puigdemont, ho teniem tot i ho has cremat després de 58 minuts,
un senyor antic
Comportaments civilitzats?, es refereix als de la policia espanyola l´1 d´octubre propasat?, als de València?, vol repetir-los?....
Ganxet
No entenen res, millor dit, no volen entendre res, no els hi cal. Tenen tota la força i el suport dels grans estats que no volen que res canvii. Històricament els espanyols només han entès el llenguatge de la violència i, malauradament, per la majoria d'ells res no ha canviat i aquí hi hem d'incloure molts d'aquells que porten anys i panys aquí o, fins i tot han nascut aquí, que són impermeables a tot el que sigui català i mantenen un marc mental plenament castellà.
JAC
A cagar a la via!
Ramonet de Salou
Van dir: "en ain violencia se puede hablar de todo". El que no van dir que la violència que impedeix que parlin "de todo" és la que exerceixen ells mateixos.
Joan C.
rajoy és igual que la gran burgesia catalana
Vicenç Ramoneda
«No hi ha mediació possible entre la llei i la il·legalitat» "Mai oblidis que tot el que Hitler va fer a Alemanya també era legal." (Martín Luther King Jr) Les Il·legalitats del segle XVIII son legals al segle XX!!
catala emprenyat
Realment ha embogit. Segurament és perquè amb aquesta causa ja no se parla del partit rei de la corrupcio a escala europea.
Teresa
Que bé que apliquen el teorema que una mentida repetida sembla que sigui veritat. Què coi diuen d'un milió de persones a la manifestació espanyolista si : La Via Laietana fa gairebé 20.000 m2. Amb densitat màxima, hi caben 66.000 persones: els 950.000 de SCC impliquen 14,5 vialaietanes. Són repel•lents, però tenen la força, com ho farem per fer valer la raó? Un altre cop com en el franquisme.
MARIANO ¡ QUE BURRO ERES !
¿ i TIENES QUE PEDIR QUE PUIGDEMONT TE MANDE UNA CARTA DICIENDOTE SI HA DECLARADO LA INDEPENDENCIA O NO ? ¡ ¡ VAYA IGNORANTE ! ! ¿ QUE NO ESCUCHAS, O ES QUE ERES TAN INUTIL, QUE NI SIQUIERA COMPRENDES LO QUE HABLAN LAS PERSONAS ? QUEDO BIEN CLARO, SE PROCALMO I SE DEJO PENDIENTE, PARA VER SI UN IMBECIL COMO TU, SE SIENTA A HABLAR COMO HACEN LAS PERSONAS, PERO COMO TU NO ERES PERSONA, NI SABES LO QUE SE DIJO NI TE SENTARAS A HABLAR PORQUE ERES UN SOLEMNE HIJO DE PUTA. ¡ ¡ HUELGA GENERAL ! !
Este no entiende nada, porque es tonto del culo, i marica
Huelaga general ocho dias, cerrar las carreteras i autopistas de acceso a Catalunya i veremos lo que hacen estos hijos de puta de Madrid. Cuando los camiones lleguen a medio camino de Paris, i a medio camino de Madrid, seguro que se sentaran a hablar, i sino peor para ellos. PUEBLE DE CATALUNYA, ESTAMOS EN GUERRA PACIFICA, CONTRA EL GOVIERNO FRANQUISTA DE MADRID. ¡ ¡ ¡ ¡ ¡ ¡ HUELGA GENERAL ! ! ! ! !
fideli
Vol dir : "mentre no es torni a estar subjugat al seu imperi"... això ja està tronat...ja està passat de moda...
Pako Jones Menda
El Amperio contra Paca.
Marc
Com l'acudit de les ovelles blanques i negres. Rajoy: vindran coses "pitjors" per Catalunya "mentre no es torni a l'imperi de la llei" nosaltres: Ah, vale. I si ens quedem? Rajoy: També nosaltres: doncs adéu
josep
amenaces amenaces i mes amenaces, que cony esperem per esmolar les eines i donar cops de falç al cap d'aquests delinqüents
Innaceptable
Deixa ja d'amenaçar i deixa votar als ciutadans !!!!!!!!!!!!!!!
Mafiosos!!!!
Ningú demanarà comptes a les furgonetes policials que ahir perseguien i atropellaven manifestants independentistes a Barcelona? Tinc la sensació d'estar en equests països hispanoamericans on és la mateixa policia la que delinqueix contra els habitants. DUI, DUI, DUI, DUI, DUI, DUI, DUI.
Vol dir mentre no es torni a l'imperi de la llei del seu imperi decrèpit
Estat català
Fins i tot en el llenguatge són carques, autoritaris i amb olor i regust a naftalina, "imperio" de la lei, s'omplen la boca sempre amb"estado de derecho"... però i la democràcia? El que vol la gent per a ells no compta. Per a ells el que resta de l'imperi espanyol a l'any 2017 està per damunt de la democràcia i del poble, per a defensar Espanya són capaços de mentir, fer trampes, joc brut i el ridícul davant el món.
UE, què hi ha algú?
La llei democràtica diu? No sé de quina democràcia ens parla! Sobirania diu? Es deu referir a manar a cal veí.
No es pot estar mes a l,imperi de la por i las amenaças d,aquet mafios inconcient Republica dema mateix ,no espereu mes
Republica ja o vaga general per fer caure aquets xoriços i fer tremolar europa d,una vegada , no perdem mes el temps ,ja tenim la contesta
fu man txu
Espanya es el pais que ha perdut mes colonies a tot el mon. Per que?? Perque els seus dirigents, politics, reis i caps militars es comportaven com Rajoy i el seu rei actual. Catalunya sera la propera. No sera facil pero sera.
Dan
Franquistes,esteu quebrats.Al temps.I serà aviat.
fu man txu
Cal que els nostres representants abandonin el senado i el congreso de los diputados i que no hi tornin en el mateix moment que apliquin el article 155 de la constitucion ejpanyola.
UN
L’article 2.2 de la CE fa referència a la sobirania del poble espanyol (?) òbvia però a tots els altres pobles, la qual cosa no vol dir que haguessin de deixar d’existir com a tals . En l’article 2.1 precedent diu que Espanya (Àrea) hom constitueix en un Estat (administració)
UN
Els Pactes Internacionals estan per sobre de les Lleis i la pròpia Constitució. L’article 1.1 d’aquí : http://www.boe.es/buscar/doc.php?id=BOE-A-1977-10733 ratificat per l’Estat deixa prou clar els drets dels Pobles i en l’art. 2.2 estableix els deures de l’Estat, que per cert foren acceptats abans del naixement de l’actual constitució.
Imperi de la llei?
Quina llei? La dels seus jutges i fiscals? La llei espanyola s'enfonsa tal i com ho va fer el Imperio Español
Republica dema que es festa a madriz, i dema passat tothom al carrer vaga general parem autopistas,carreteras ,anem amb serio d,una vegada,aturem el pais fins que petin aquets franquistas dictadors corruptes
Andreuenc_Dani
En part puc arribar a entendre la maniobra del Govern. Pero estic desanimat. Europa parlant d "ordre constitucional", aquest misserable i mitjans afins amenaçant-nos perque es senten guanyadors... No ho entenc. No ho entenc.
El pepe sols sap parlar de violencia,amenaça i morts, amb aixo no hi ha cap dialeg ni negociacio , dema mateix Republica i dema passat tots al carrer fins a fer fora las forces d,ocupacio .
Pau
Però és que són -dic bé, "són"- burros. Diu "Espanya, un dels millors països del món", quan el món considera que Espanya és una merda.
remigio III
El seu diàleg el presente amb una foto de terroristes amb cara tapada. Que no seran d'ETA? Els comportaments són igual o molt semblants. Ataquen i destrueixen siga qui siga que es posen davant, sobretot iaies. Impedeixen votar igual que el terrorisme franquista. No posen urnes, posen pistoles i Europa fa igual que amb el terrorisme franquista: Mira cap altre costat.I, mirant cap a l'altre costat Hitler/franco va, destruir l'espanya possible i, després, l'Europa possible. Passarà igual, ara.
Escolta franquista de merda
No tinc molt clar que les coses també se t'empitjorin per tu i aquesta europa, que esta vist que fins que no desapareguin aquets imperis de merda no n'hi haurà democràcia.
Rosi
Sortir d'Espanya, tambe vol dir sortir d'empreses que no ens representen, ja va siguen hora que ens movem, algunes alternatives son: Bancs: -Caixa Guissona, -Caixa Enginyiers Supermercats: -Bon preu, Esclat Telefonia, internet: -Parlem Gas: -Catgas Llum: -Somenergia. Som·hi, no sigeu mandrosos...
PPKK
Si ejPPaña no fos un PPaís de delinqüenls institucionals aquest ja no seria ni polític !
Anna
Al imperio de la Ley !! Collons! Tots els imperis acaben caient... Espero que el procés a la ll*ll sigui el principi del seu fi. Ells mateixos es nomenen imperialistes amb totes les conseqüències de la paraula.
Pepep
Sense el saqueig permanent que ens practicant espanya no poc viure tindria que fe una estructuració de dalt a baix i això no o volen fé. Mentres aquells esclaus del nordest vagin pencant nosaltres finitos i pescadito frito.
Ni fu ni fa
La UE amb tots els seus governans estan fen una EUROPA com el temps dels EXCLAUS, la unica diferencia es que ara al segleXXI , l´han feta amb LLEIS.
Tonto de Remate
Es que eres tonto, tonto, tonto. TONTO DE REMATE. ¿NO VISTES QUE SE PROCLAMO LA REPUBLICA CATALANA? TONTO, TONTO TONTO
Arnau
Aquests menjamerdes no saben fer altra cosa que amenaçar ? Tirem pel dret i fotem-els-hi una bona botifarra !
Terrorisme d,estat de rajoy franquista. Parem Catalunya ja ,transports,carreteras, será l,unica manera de fer la Republica i que europa ens reconeixi com a nova nacio, si no es aixi ,costara sortirne ,d,aquest pais tan fanatic ,belic,agresiu i xulo que ens te secuestrats. Visca la Republica Catalana
Anna Armendares
La reposta ha de ser: VAGA GENERAL, fins que aquests colpistes, corruptes i lacais del BCE i l`FMI, i demes pirates comencin a veure quin pa s`hi dona. Erosionar aquest sistema mundial corrupte. L`alternativa l`explica ben clar Rosi. reforcem les empreses locals alternatives.
Jor
No ens posis a prova rajoy i companya,teniu les de perdre, us ensorrarem i no ens farà cap llàstima

envia el comentari