Rajoy s'autonomena president de la Generalitat

El govern espanyol acorda cessar Puigdemont, Junqueras i tots els consellers del Govern, i eleccions autonòmiques en un termini màxim de sis mesos
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy | ACN

 

Cessar Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i tots els consellers del Govern català, i eleccions autonòmiques en un termini màxim de sis mesos. Aquestes són algunes de les mesures concretes que ha adoptat el govern espanyol per aplicar l’article 155 de la Constitució a Catalunya, que també inclouen que la facultat de dissoldre el Parlament és, a partir d'ara, del president del govern espanyol, és a dir, del propi Rajoy. Així ho ha anunciat Rajoy després de la reunió extraordinària d’aquest matí del Consell de Ministres, que ha durat poc més de dues hores i quart. Tot i les dures mesures adoptades, Rajoy ha considerat que "no se suspèn ni l'autonomia ni l'autogovern de Catalunya" sinó que "simplement se cessen les persones que han provocat aquesta situació". Rajoy també ha confirmat que el seu govern assumirà el control dels mitjans públics catalans


En relació a la convocatòria d'eleccions, Rajoy ha assegurat que la seva voluntat és celebrar els comicis a Catalunya "tan ràpid com es recuperi la normalitat institucional” i ha opinat que "el que vol la majoria és celebrar eleccions". El president espanyol, que ha comparegut a La Moncloa acompanyat del seu govern en ple, també sol·licita al Senat que el Parlament no pugui designar candidats, ni votar la investidura d'un altre president després de la destitució de Puigdemont. A més, ha detallat que seran els ministeris espanyols els que assumiran les competències de l'Executiu català.

 

Rajoy ha dividit la seva exposició en cinc punts. En primer lloc, el president espanyol ha explicat com s’ha arribat fins a l’actual situació, acusant la Generalitat d’iniciar un procés unilateral i “de buscar la confrontació”, i ha considerat que “el més antidemocràtic ha estat l’aprovació de les lleis de desconnexió al Parlament”. En segon lloc, Rajoy s’ha referit al diàleg: “La Generalitat mai ha plantejat dialogar, sinó només una imposició. Volien imposar al govern que fes una cosa que no podia fer”, s’ha queixat, i ha afegit: “El diàleg fora de la llei és profundament antidemocràtic i no és diàleg voler imposar al govern d’Espanya que se salti deliberadament la llei”.


 

Després, ha fet referència a l’article 155 de la Constitució espanyola, que faculta el govern per suspendre i intervenir una comunitat autònoma. “Mai ha estat la nostra intenció aplicar l’article 155”, ha assegurat Rajoy, que seguidament ha enumerat els motius pel quals el seu executiu ha decidit posar en marxa aquest precepte de la Carta Magna espanyola. Són quatre: "Tornar a la legalitat, recuperar la normalitat i la convivència, continuar amb la recuperació econòmica i celebrar eleccions en situació de normalitat". Finalment, ha detallat les mesures més rellevants que el govern espanyol portarà al ple del Senat perquè s’apliqui el 155.
Comentaris
eslovenia
Vaga general indefinida
Jepi
No treballarem per vosaltres gratis tota la nostra vida. El vostre deute el líquideu vosaltres amb el vostre traball Ni un euro mes a les arques de Madrit, que no vinguin a Catalunya a recaptar res
Josep (Cullera)
I només te una alcaldia d'un poble petit. I amb al voltant del 10 % de vots.. A fer la mà ¡¡¡¡¡¡¡¡¡
XX
Es pot aixecar ja la suspensió de la DI o calen més coses per poder-ho fer???
Deu meu
Espanya ja ha demostrat el que es!
Albert
Espanya ens ha declarat la guerra, catalans, princeps namque!!!!
Pako Jones Menda
Un bastard no pot ser mai president de la Generalitat, a mes no sap parlar catalá.
Llucmarí
NO TÉ CREDIBILITAT, NO L'HA VOTAT NINGÚ PER A AQUEST CÀRREC
Buscaveu la independencia i heu aconseguit perdre la autonomia
Segui així i perdrem fins la camisa
Mes independentistes
Som l'única autonomia que no tenim l'estatut que vam votar. No va volgue parlà del pacte fiscal. No ens ha escoltat demanar any rera any, fer un referèndum pactat. Ara el 155 només ve a demostrar la dictadura que te España. I la falsa Europa? Jo no hem resigno, adéu siau espanyols.
1640, 1714, 1936 i 2017 Sempre igual: repressiu i Europa dormint
Què trio de la UE, esteu contents del vostre amic Rajoy? El premi que ahir us van donar compensa la xafada de la democràcia a Catalunya? És superior el vostre goig a la nova xafada a tot el que és la voluntat de Cataluny7a? Govern i Parlament de Catalunya a fer punyetes. Sra Mai, al 1714 ja no vau ajudar Catalunya a canvi de Gibrartar, Menorca, el comerç amb Amèrica etc... Tampoc cap estat democràtic va ajudar la república: el càstig va ser la II Guerra Mundial. Ara què Merkel?
Pau
Serà el Molt Orinable president de la Generalitat.
Segons diuen els juristes
Aquesta aplicació que diu del 155, es ilegal. La llei només la vol quan li interessa.
Mare meva
80 years after, Spain, Germany and Italy are ready to save us again. What a shame for this Europe who dares critizicing other for what they do.
UN
De fer us del Dret de suspensió l’Estat haurà d’informar immediatament per conducte del Secretari general de les Nacions Unides als demés Estats, del que hagi suspès i els motius que hagin suscitat la suspensió (Art. 4.3) d’aquí : http://www.boe.es/buscar/doc.php?id=BOE-A-1977-10733 Potser serà la manera de fer-los complir els Pactes als que l’Estat n’està compromès.
M. B.
Mi caballo, traedme mi caballo!! Gibraltar Español!! Cuba siempre ESPAÑOLA!! JAJAJA TEMBLAD. Noies, anem guanyant!!! Ells només fan lluita per la propaganda, per mantenir el relat davant dels seus! No podran amb nosaltres. No saben què fer. No calculen bé. Però no saben actuar d'una altra manera.
Fill de puta
Nazionals-socialistes i falangistes a la presó.
Baixcamper
Gràcies MR, ara sí que ja no tenim més collons que declarar obertament la independència i fer la nostra via. Gràcies, i adéu!!!
kike
i una merda !!!!!!!
Albert
Catalans, princeps namque!!!
Resistirem
Así este fascista podrá presumir de haber sido presidente de un país libre y democrático.
Good
Tu, que no te ha votado o nadie? Mejor que te calles.
carme martinez
Rajoy Lladreeee
Santi
Que??? Seguim amb la resistencia pacifica o començem a repartir osties?
Quina Pena
Ascolta tú, pro, ¿es cumpatipla sé prasident d'españa y prasident dla Xanalaritat? dons. El Rajoy tindrá temps par tot? Dons.
Vinga femnos una altre vaga
A veure si ja de pas fem tancar les empreses que no han marxat i perdem la nostra feina! Ah i no oblidemnos de alborotar el carrer per espantar als turistes.
Inadaptado
Se acabó la fiesta separatistas, ahora sí, se acabó y para siempre. Vuestro gobierno golpista y fascista será cesado en los próximos días, vuestra autonomía, intervenida, TV3 intervenida, los Mossos intervenidos. Es una noticia excelente, vuestros planes se acaban de ir a la papelera de la historia. Reconoced vuestra derrota y rendiros.
Vicenç Ramoneda
Tranquils que tot està sortint com com estava programat car son molt previsibles els dictadors! Segons la seva constitució i l'estatut i l'article 155 ningú pot cessar al nostre President ni ningú por cessar als Consellers que només és facultat del nostre President. Cas que ho fessin, s'haurien carregat el seu estat de dret la seva jurisprudència i lleis i, per tant, Ja no hi hauria democràcia i Europa fotria fora, automàticament espanya de l'UE. Només volen fer una mica i que ens desunim.
Catala
Vaga general indefinida, tallem autopistes, les verdures de murcia, que vaguin per madrid, tallem l'ave, i totes les vies principals que comuniquen amb españistan, no comprar res espanyol, DUI, avui mateix, diners fora de tots el bancs espanyols,
Dolors
No es pot consentir com a catalans lo que vol fer el govern de Madrid , això és semblant a lo que va fer Franco amb la guerra civil i recordo lo que el meu pare explicava lo que habiam passat després de acabar la guerra , cuasi va ser pitjor que durant la guerra , camps de concentració , batallons disciplinaris , treballant fent pons de pedres amb un sac de sorra a l'esquena , sense poguer mengar , i dormir a terra , hem de consentir que ara tornin a fer lo mateix que van fer al final de la g
Joan C.
A què espera Puigdemont a declarar la independència?????
mireia
mariano, soraya ,albertito, pedrito iz i cia felipe el preparao.... podeu anar aprovant mesures ,155 i tot allò que us surti d'allà mateix. No podreu amb Catalunya. Ni oblit ni perdó. ProclaMEM LA REPÚBLICA. DESOBEDIÈNCIA
Portugués
Via Fora l´Invasor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pitxolí
Que la UE doni el vistiplau a això és un fet tan greu que suposa la fallida moral i política de la institució. Tusk, Juncker i Tavani no haurien anat a l'acte ignominiós del premi P. d'Astúries sense l'autorització de Merkel, la principal responsable
Vicenç Ramoneda
"Estic horroritzat pel que han fet a Catalunya": un inversor internacional suspèn la inversió de 300 milions d'euros a l'Estat. https://www.gracias.cat/carta-inversor-espanol-congela-fondo-en-madrid/
llop
ni un pas enrera,ara es l'hora segadors.....
Josep maria
El sr. Iceta saltaba fent el ridícul dien: Pedro salvanos de Rajoy. I ara li donen sopor a Madrid.
Catalana de tota la vida
Ull amb els titulars tendenciosos, siusplau. Ens esteu fent molt mal.
Pere Gallerí
Estic buscant què deu ser un diàleg fora de la llei, però no trobo la llei de diàlegs. Rajoy, que va encendre la metxa de la desestabilització d'Espanya llençant part dels espanyols contra els seus conciutadans, ara rep el premi. Que el Gobierno demani la intervenció europea. Però no la econòmica, sino la política, perquè Espanya no se sap governar. No es una crisi institucional, es una crisi existencial.
Ni fu ni fa
Ahir vaig trobar a falta a OVIEDO, la MERKEL, MACRON, etc, etc en la FOTO dels premis CONCORDIA EL REI, no elegit DEMOCRATICAMENT, i seus INCONDICIONALS , JUNCKER, TAJANI, TUSK.....si aixo representa la E.U. en que portem molts anys de crisis i no han resolt el " PROBLEMA " que fan, dons RAJOY i els seus ALIATS ?
justo
Y una mierda la dui ya señor president o huelga general indefinida hasta que caiga la bolsa y afecte a europa entonces hablara todo el mundo
Alexia
Es una llàstima que al segle XXI, la llibertad tans sols sigui una paraula büida. Facistes FORA JA
Carme
Jo estimo la meva terra i molt, pero si ser independentista suposa quedar m hi sense feina, com ja m està passant, us pregunto: qui vindrà a solucionar el meu problema? Vosaltres? Puigdemont? Algú de la generalitat? No us adoneu q també ens han enganyat dient nos q ningú s ananiria? Mentida, jo i la meva família ja ho estem pagant i de menjar es menja cada día, fins ara. Visca Catalunya!!
JordiP
Bé. Amb l'aplicació del Art.155, a "la región catalana" se l'imposa la categoria de "colonia sometida". Així, doncs, ara ja hi ha cap dubte: Catalunya és una colonia del Imperio español. Ara SÍ que és aplicable al 100 % el dret d'autodeterminació que la Declaració dels Drets Humans reconeix als territoris sotmesos sota les condicions colonials. Han fet un disbarat i ho pagaran molt i molt car. Delenda est Hispania.
Esperanzada
No desesperemos, gran parte de los integrantes de la Virgen tienen muy mala salud o se suicidan.
Elisa
Ja en tenim un de president. El que varem escullir els catalans! No volem una rata de clavagura ocupant el seu lloc
Tindrà un territori impossible de controlar
Divendres el parlament de Catalunya, molt més antic que el castellà, decidirà que aquesta vegada no permetrem que un estat ignorant, violent i corrupte ens torni a humiliar. Ens necessiten per pagar el deute i per pura supèrbia. La república catalana portarà davant la justicia els feixistes que estan donant suport a aquesta aberració, atiant l'odi i incitant a la violència contra els catalans.
Andreuenc_Dani
Vaga General i Declaració d' Independencia el més aviat possible. A la merda aquest estat feixista que es Espanya!!
Ayla
Jo no sóc funcionària, sóc personal laboral de l'Ajuntament de Barcelona. Jo no he votat aquesta colla de feixistes fastigosos que volen dinamitar la nostra societat i el nostre Parlament escollit democràticament. Arribat el cas, per lleialtat i dignitat, evidentment, NO OBEIRÉ
Hugo
I això no és un auto cop d'estat???
EREP
Ser el primer, ha sigut sempre un honor; pró ser el primer amb la 155, quina vergonya (histórica ).

envia el comentari