El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rahola: “Ningú sobreviu a una conversa privada, ni els qui ara són martells d’heretges”
  • CA

Pilar Rahola es va defensar al ‘FAQS’, aquest dissabte a la nit, dels atacs rebuts arran de la filtració de la Guàrdia Civil d’una conversa privada mantinguda amb l’exdirector de comunicació de Convergència, David Madí. La periodista, preguntada per Cristina Puig, va centrar-se en la vulneració de drets que suposen tant les escoltes, que no tenien “res a veure” amb el cas Volhov en sí, com la filtració i la publicació als mitjans que, per a ella, formen part d’una estratègia del tinent coronel Baena per “embrutar”. En aquest sentit, Rahola va recordar que “ningú no sobreviu a una conversa privada” pel to, el context i els condicionants que pot tenir, especialment si es fa pública descontextualitzada, i va recordar que, tot i que ella va defensar el vicepresident espanyol, Pablo Iglesias, quan es va trobar en una situació semblant, ara alguns membres dels comuns “s’erigeixen en martells d’heretges” contra ella.

Recordant la seva llarga trajectòria pública, Rahola va recordar com havia estat “vetada” o els programes on treballava subjectes a pressions polítiques contra ella d’ençà que era diputada d’ERC. Del president Pujol fins la mateixa ERC, passant pel Partit Popular o JxCat, va afirmar, s’han queixat o han mirat de treure-li espais d’expressió durant les darreres dècades. Tot i això, la periodista va negar-se a donar explicacions sobre aquesta conversa concreta, precisament, perquè la “policia política” del govern espanyol no aconsegueixi el seu objectiu.

Preguntada directament per Cristina Puig sobre les pressions polítiques a la televisió pública, Rahola va ser molt clara a l’hora de dir que “tots, absolutament tots” els partits pressionen els mitjans públics de diverses maneres, siguin amb trucades o, en el cas de Ciutadans, “negant-se a venir al programa per després queixar-se que a la cadena hi falta pluralitat”. En aquest mateix sentit, Rahola va assenyalar que els mitjans privats també reben pressions polítiques perquè “també reben subvencions”, un debat que cal tenir en una democràcia que “és una autèntica merda”, va dir, en referència a l’espanyola, però va remarcar que, en qualsevol cas, en un programa com el ‘FAQS’ “ningú no hi seria si no tingués interès o no fes bé la seva feina”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa