Querella col·lectiva contra Llarena per prevaricació

La demanda contra el jutge del Tribuna Suprem espanyol es presenta l'endemà que la justícia alemanya hagi acceptat extradir Puigdemont només per malversació

 

El grup Querellants x República ha anunciat que ha presentat una querella col·lectiva contra el jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, per prevaricació. Els impulsors de la demanda contra el jutge instructor de la causa contra el procés sobiranista, arran de la qual hi ha nou persones en presó preventiva i set més exiliades fora de l’Estat, barallaven feia temps la possibilitat de presentar-la, però les defenses dels processats els havien demanat que s’esperessin. Ara, amb la sentència de la justícia alemanya sobre l’extradició de Carles Puigdemont, el grup ha decidit tirar endavant la querella. Cal recordar que el tribunal d’Schleswig-Holstein ha acceptat extradir el president per malversació, però no per rebel·lió.

 

La presentació de la demanda no ha acabat d’agradar almenys en part de les defenses dels processats. L’advocat Jaume Alonso Cuevillas afirmava el 21 de juny a través de Twitter que havien parlat diverses vegades amb els impulsors de la querella i lamentava que no es volguessin esperar més temps. “Diuen que no els convencen les nostres raons. Allà doncs ells, i qui els segueixin, amb la seva responsabilitat”.

Nou comentari