El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mas es queda: “No puc acabar la meva trajectòria avalant una separació”
  • CA

El president Artur Mas, primer copresident i fundador del PDeCAT ha decidit mantenir-ne el carnet. Després de la trencadissa de la formació amb la plataforma electoral JxCAT,  Mas romandrà al partit perquè    . Ho ha assegurat en una roda de premsa celebrada aquest migdia als Jardins del Palau Robert, on Mas hi manté el despatx com expresident de la Generalitat. “No m’integro a JxCAT per una qüestió senzilla i en el marc d’una trajectòria política de 30 anys”, ha exposat, “si treballava per la suma i la integració no puc acabar en un projecte que pot portar a la separació“. “No puc acabar la meva trajectòria avalant una separació”, ha sentenciat. Mas ha compartit aquesta setmana la seva decisió amb Carles Puigdemont. 

 

Mas ha justificat el seu “silenci” per facilitar un acord amb JxCAT. Un acord que d’altra banda espera que s’hi arribi. “Vull l’acord”, ha sentenciat. “Conscient que quan una persona com jo no té la capacitat de decisió i la meva veu té influència ets prudent alhora d’expressar-te, és el que he pretès”, ha assegurat. “Cada dia més hi ha gent que parla per mi”, ha ironizat.

 

Mas també ha argüit que “han passat coses i decisions que m’interpel·len directament”. “La primera va ser quan el president Carles Puigdemont van decidir abandonar el PDeCAT per anar cap a JxCAT i la segona la remodelació del Govern que deixa fora un partit que li donava suport amb l’argument que era per lluitar contra la pandèmia”, ha aclarit. “Una remodelació no és neutra ni gratuïta”, ha assenyalat. Mas ha constatat que el president “Torra tenia tot el dret a remodelar el Govern però també hauria d’haver assumit les conseqüències”. 

 

L’expresident ha insistit en la idea que “és on era, no en marxo”. “Em quedo en un lloc creat fa 4 anys”, ha destacat, “un partit de centre ampli”. Mas ha defensat els objectius que tenia el PDeCAT com un partit que defensava la creació d’un estat independent i una formació que unís moltes persones en un projecte de país millor. 

 

No tornarà a la política activa

 

Mas però ha emfatitzat que “no tornaré a la primera línia“. “El fet que em quedi al PDeCAT no vol dir que hi vulgui tenir ni cap càrrec, ni cap lloc en una llista electoral i que no vol cap càrrec de Govern”, ha subratllat. D’aquesta manera ha tallat les especulacions sobre el seu futur en la primera trinxera política. Ara bé, Mas sí que ha alertat que enfortirà el paper institucional de la figura de l’expresident. “Altres presidents, desgraciadament, no ho poden fer”, ha remarcat. Una intenció que és diametralment oposat al “combat polític ordinari”. Fins i tot, ha refredat la possibilitat de participar en actes de campanya. 

 

Cap batalla amb Puigdemont, però sí una cleca

El 129è president també ha refermat que no participarà en cap batalla contra el president Carles Puigdemont. Ara bé, no ha amagat que “en moltes coses que s’estan fent no hi estic del tot d’acord, sinó m’hauria integrat a Junts per Catalunya”. Però ha advertit que treballarà per “refer el projecte sobiranista i la unitat interna del meu espai polític”. “A la vista de com estan les coses 4 anys d’haver-me retirat estic trist, decebut i empipat”, ha conclòs. “O es troba la manera d’actuar unitàriament o ningú prendrà seriosament al sobiranisme”, ha advertit a totes les forces polítiques sobiranistes. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa