Què pensa Max Cahner?

L'exconseller assegura en un llibre que Montilla és president de de la Generalitat "perquè l'han catapultat els socialistes de Madrid" i això vol dir "que se sent el representant del poder de Madrid a Catalunya"

"Montilla és president de Catalunya perquè l'han catapultat els socialistes de Madrid. Això vol dir que se sent el representant del poder de Madrid a Catalunya. És un senyor del PSOE que ha arribat a president de la Generalitat". Aquesta afirmació és de l'editor, polític i historiador, Max Cahner, qui després d'anys apartat dels mitjans de comunicació ha decidit protagonitzar el llibre Què pensa Max Cahner? (Dèria Editors) del periodista Xavier Mora.

En aquest volum, segons publica en exclusiva Elsingulardigital.cat, Cahner critica la subordinació dels socialistes catalans al PSOE. "El PSC va néixer com un partit socialista català i ara sembla que hagin perdut el matís català, és clar que també ha perdut el de socialista. En certa manera s'han convertit en la sucursal catalana del PSOE, tot i que els dolgui", diu l'expolític.

L'exconvergent, que va deixar el partit el 1994 per crear Acció Catalana, també assegura que "CiU difícilment tornarà a governar, a curt termini, amb majoria absoluta". Per tant, adverteix a Convergència que des d'ara "és imprescindible refer les bones relacions amb els possibles socis de govern".

Futur i independència

El llibre Què pensa Max Cahner?, que es presenta demà al vespre a la Casa del Llibre, és una revisió del passat però també una mirada al futur. En aquest sentit, Cahner aposta per la independència de Catalunya. "Jo sóc català d'adopció i ateses les circumstàncies de subjugació cultural i lingüística, aquest fet et converteix en catalanista. El catalanista és un català que aspira a la normalitat i normalitat vol dir independència", contesta l'expolític a una pregunta de Mora.

I és que, segons Cahner, no hi ha dubte que "Catalunya ha millorat molt, però també hi ha moltes contradiccions, que es fan especialment sensibles en la identitat nacional i aquest serà el camp de batalla del segle XXI". Ara bé, en aquest moment, i es lamenta Cahner, "els partits polítics no estan a l'altura de les circumstàncies".

 
 

Comentaris