El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Què faran alguns exconsellers en el seu primer dia de vacances?
  • CA

Aquest dimecres han pres possessió els nous consellers del Govern que presideix Pere Aragonès. Minuts abans, però, Els Matins de TV3 ha entrevistat tres consellers del Govern de Quim Torra que no es mantindran en aquest nou Executiu: Miquel Sàmper (Interior), Alba Vergés (Salut) i Meritxell Budó (Presidència i portaveu). Tots tres han parlat sobre com ha estat aquest mandat, marcat per ser el Govern posterior a l’1-O i al 155 i per haver gestionat la pandèmia del coronavirus. Però també han estta preguntat sobre què faran a partir d’avui mateix, que abandonen les seves responsabilitats a la Generalitat.

Sàmper ha explicat que tornarà al món de l’advocacia, que és on estava abans de ser conseller d’Interior. Preguntat per què farà aquesta tarda, ha explicat que anirà a fer “50 o 60 quilòmetres” amb bicicleta, un esport que assegura que feia abans d’entrar al Govern. “Des que soc conseller que he deixat de fer esport; i es nota amb aquests 12 quilos que m’he engreixat“, ha dit fent broma.

Vergès no s’ha pogut contenir el riure quan ha dit que “avui tornaré d’hora a casa“. “Ho he celebrat”, ha dit. El motiu és que avui a les quatre de la tarda es produeix el traspàs de poder al nou conseller (en aquest cas Josep Maria Argimon) i després ja poden marxar allà on vulguin. Vergés mantindrà el seu escó al Parlament, i exercirà com a diputada.

Meritxell Budó, que igual que Vergés exercirà en aquesta legislatura com a diputada, ha reconegut que, igual que Sàmper, vol recuperar “la pràctica de l’esport”. Ara bé, ha alertat que abans farà “dos dies” de “descompressió” i descans absolut “en algun racó del Cap de Creus”. També ha celebrat que “ara podrem dir que ‘Sí’ als missatges que ens preguntin si podem quedar per anar a prendre alguna cosa“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa