El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Quatre persones continuen a la presó per les protestes de la sentència de l’1-O
  • CA

Quatre persones. Aquesta és la xifra de ciutadans que romanen a la presó arran de les protestes per la sentència del procés dictada el propassat 14 d’Octubre. Així ho certifica la conselleria de Justícia, en un informe presentat al Parlament a 31 de març, a petició de la diputada del PP i portaveu a la comissió d’Interior, Esperanza García.

 

Segons el document, que signa la mateixa consellera, Ester Capella, tres dels presos, d’origen marroquí, són al Centre Penitenciari Puig de les Basses i una al Centre Penitenciari Brians, de nacionalitat nord-americana. Cap dels presoners ha estat classificat en cap règim especial, atès que gairebé sis mesos després es troben encara en situació de presó provisional i se’ls aplica el règim de vida ordinari. A més, segons remarca la conselleria, cap d’aquestes persones es troba als mòduls d’ingrés dels seus centres penitenciaris.

Aquesta xifra és una de les rèmores més dramàtiques dels 241 detinguts que van practicar Mossos i Cos Nacional de Policia durant la setmana de les protestes. El degotall de citacions i judicis no s’ha aturat en els darrers mesos. De fet, Alerta Solidària, va calcular que la repressió post sentència va afectar unes 600 persones. 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa