Una quarantena d'eurodiputats expressa “total admiració” pels presos en vaga de fam

La plataforma de Diàleg UE-Catalunya insta les institucions europees a posar fi a “l’anomalia” de tenir “presos polítics i exiliats” a Europa
Ple del Parlament Europeu a Estrasburg
Ple del Parlament Europeu a Estrasburg | ACN

Una quarantena d’eurodiputats de diferents grups polítics expressen a través d’un manifest signat aquest dimarts la seva “solidaritat” i “total admiració” pels presos polítics en vaga de fam, una mesura de protesta que remarquen que és “pacífica”. A més, denuncien que tot i el que recull la llei espanyola sobre la situació de presó preventiva, fa un any que els presos van presentar els primers recursos al Tribunal Constitucional i encara no han obtingut resposta. “Demanem posar fi a aquesta anomalia a la Unió Europea, on nou presos polítics i cinc exiliats són considerats ciutadans lliures a tots els estats excepte a l’espanyol”, afirmen.


 

Des de la plataforma exigeixen l’alliberament dels presos i que es retirin les acusacions per “seguir endavant”. També insten les institucions europees a fer un “gest de responsabilitat a favor de promoure el diàleg per trobar una solució política a l’afer català”.
Comentaris
RFS
De que ens queixem els Catalans ?? si tenim de tot !! tenim : pressos politics, tenim vaga de fam, tenim exiliats, tenim CDR, tenim Republica, etc etc etc !! de que ens queixem ?? es que som....
RFS
El que no tenim son politics !! Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!
Humanitat i valentià
Europa si vol tirar endevant ha de tenir humanitat i valentià per enfrontar els nous temps que venen . Aviat s’ adonaran que Catalunya s’ ha avançat en veure els perills de la UE per tant potser cal humanitzar el poble amb valentià . Un poble emprenyat perd el cap i neixen moviments poc democràtics amb un sentit molt perillós .
Conviccions
Esperem que aviat no siguin quaranta , que sigui tot Europa . El catalans som gent amb conviccions i valenta . Volem un país lliure dins Europa i bona gent.
miquel
Total admiració, però ningú fa res.
Karme
Visca els ultres i racistes europeus. Els tenim amb nosaltres !!! Amb la Crida i Vox ja la tenim a tocar !
Europa KO
Amb la total admiració no tenim prou. Volem fets concrets des de Europa, que encara esperem des de fa mesos. ll*ll
Am tota la asmirasió
Jo crec, dons, quel prasus pulitics cuntinuaran fins al final am aquesta vaga. Tota la meva asmirasió, molt anim

envia el comentari