Punxa la convocatòria de Vox en suport a la família de Canet

Només dues-centes persones -segons l’Ajuntament de Barcelona- han acudit a la concentració convocada per Vox aquest dimarts a la tarda davant del Parlament per donar suport a la família de Canet de Mar que ha demanat un 25% de les classes en castellà per al seu fill de P-5. El grup enarborava banderes de Vox i d’Espanya amb lemes com ‘Ni un pas enrere’ o ‘Recuperem Catalunya’. El líder de la formació d’ultradreta a la cambra catalana, Ignacio Garriga, ha assegurat que la concentració ha estat “un punt d’inflexió” que marca que “el totalitarisme separatista” ha “arribat al punt i final”.

Garriga ha assegurat que la Catalunya “que ha estat perseguida durant dècades amb la col·laboració dels govern de PP i PSOE” s’ha “posat dreta”. A partir d’ara, en paraules del líder català de Vox, caldrà “reconquerir plaça a plaça” la Catalunya “que el separatisme ha negat durant dècades als catalans”. També ha advertit als dirigents independentistes que “el seu tems d’impunitat ha acabat”.

Referint-se als manifestants, Garriga ha dit: “Aquest petit grup de gent que veieu es multiplicarà, seran milers”, per afegir després que els onze diputats de la seva formació “més d’hora que tard configuraran l’alternativa necessària per recuperar les institucions i retornar Catalunya al conjunt dels catalans”.

Aquest matí el president del Partit Popular, Pablo Casado, ha comparat el cas del nen de l’escola de Canet de Mar amb els negres dels Estats Units. Segons el líder popular, la situació de la immersió lingüística li recorda a la segregació racial dels Estats Units de la dècada dels anys 60. En un acte a Barcelona, ha tornat a utilitzar una paraula que l’espanyolisme comença a utilitzar en aquesta qüestió: “apartheid lingüístic“. Casado s’ha referit a Ruby Bridges, una ciutadana nord-americana que va ser la primera nena negra que va assistir a una escola només per a blancs a l’estat de Louisiana i que va haver de ser escortada per la Guàrdia Nacional dels Estats Units.

Comentaris

    cibollet Desembre 15, 2021 | 10:44
    Aixó sembla un concurs per veure qui la diu més grossa. Francament, quina pena tot plegat...
    Tano Desembre 15, 2021 | 11:22
    Aneu ha cagar a la via de la Renfe.

Nou comentari