Pujol insta Sánchez a aprofitar agost per “passar als fets” a Catalunya

El portaveu adjunt de JxCAT ha acusat el president espanyol de fer "el mateix que el PP però amb un somriure" i li ha demanat que passi a ofertes concretes

 

El portaveu adjunt de JxCat, Eduard Pujol, ha instat aquest diumenge el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a aprofitar el mes d’agost per “passar als fets” i oferir una solució a Catalunya. En una entrevista a RAC1, ha afirmat que “encara ha d’aprofitar el mes d’agost per decidir què vol oferir a la societat catalana, però ha d’oferir alguna cosa”. Ha acusat Sánchez de fer “el mateix que el PP però amb un somriure”, per la qual cosa creu que ha de passar dels gestos formals als fets i les ofertes concretes. “Sánchez haurà de moure’s d’aquest joc de màgia estil Houdini, que és fer el mateix que el PP però amb un somriure. Està fent el mateix amb amabilitat i amb ganes de distensió, que és d’agrair però ha de passar als fets”, ha manifestat.

 

Pujol ha afirmat que la reunió de la Comissió Bilateral que la Generalitat i el govern espanyol celebraran dimecres abordarà “qüestions del dia a dia”, però que no solucionarà els temes de fons de la situació a Catalunya, com els presos polítics, ja que creu que això ha de passar per una negociació profunda. Sobre les declaracions del líder de JxCat al Parlament, Jordi Sànchez, que ha apostat per fer una estratègia que faci possible un referèndum efectiu, ha assegurat que el referèndum té el suport de la majoria de la societat catalana i que ho veu compatible amb “la voluntat de fer república”.

Nou comentari