Puigneró titlla de “traïció” la decisió del govern espanyol sobre l’aeroport

El vicepresident es pregunta "com volen que no siguem independentistes si ni inverteixen ni deixen invertir"

El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, ha lamentat “una nova deslleialtat” del govern espanyol, a qui acusa de “no complir un cop més” amb l’acord amb la Generalitat. El vicepresident ha explicat en una roda de premsa des de Brussel·les que es tracta d’una decisió unilateral del govern espanyol, que ha trencat un pacte que situaria Catalunya “al segle XXI”. Puigneró ha lamentat el que ha qualificat de frivolitat i populisme per part de l’Estat, que “ha tornat a fer molt mal a Catalunya”. Amb tot, el vicepresident es pregunta “com volen que no siguem independentistes si ni inverteixen ni deixen invertir”.

Puigneró ha assegurat que el Govern sempre s’ha mantingut ferm en l’acord i mai no l’ha posat en qüestió, com ha dit la ministra de Transports en la roda de premsa per anunciar la paralització de les inversions. Per això, el vicepresident creu que qui haurà de donar explicacions és el govern espanyol, dins del qual hi ha hagut diferències entre els socis de coalició.

El junter també ha manifestat el seu “enuig” per les crítiques d’alguns partits contraris a l’ampliació, entre els quals hi ha els socis de Govern encapçalats pel president de la Generalitat, Pere Aragonès. “No podem avançar cap a un país de progrés si posem en qüestió infraestructures tan importants”, ha reblat.

Puigneró ha conclós la roda de premsa amb una defensa aferrissada de l’ampliació de l’aeroport com un projecte “molt bo pel país“, ja que “deia sí a què Catalunya tingués un aeroport continental i deia sí a La Ricarda”. Per tant, pel vicepresident era una oportunitat per tenir un aeroport intercontinental i verd.

Prèviament, el president Puigdemont també ha reaccionat a la decisió del ministeri de Transports de suspendre la inversió per l’ampliació d’El Prat. “Una i altra decisió confirmen quin és el problema real: la dependència d’un Estat i que les decisions que ens afecten no depenen de nosaltres”, ha dit.  

Comentaris

  Farta d'Espanya. I dels ecologistes anti-,diaàleg, tot són dogmes 08/09/2021 8:42 pm
  Quina merda pertànyer a un estat que no sap mantenir cap pacte,la paraula donada no té cap valor. També estic molt enrabiada amb tot aquest ecologisme salvador del món sempre amb el sacrificis de Catalunya, d'enlloc més. BARAJAS ampliarà doble i els catalans per anar a quqlsevol ciutat del món haurem de fer , com ara, escala a Madrid. Que no contaminen els avions madrilenys... ecologistes, això vol dir Cataluny f a més pobra i Madrid més ric. Els rics de Gava mar deuen celebrar-ho, oi ecologistes que heu lluitat per a la seva tranquil.litat?
   Pau 09/09/2021 12:15 am
   Gritando Thumberg ens roba. Hahahahahahahaha
  Ovella esgarriada 08/09/2021 8:44 pm
  Primero el Govern acepta encantado la multimillonaria oferta de ampliar el Prat, después la CUP amenaza con los presupuestos y el Govern se echa para atrás, pero eso sí, la culpa de españa. Típico de los indepes, ocultar su inmensa incompetencia con la estelada y de paso esparcir odio, que eso sí que se les da bien. De echo, el odio y los lloriqueos son en lo único que son unos artistas porque en todo lo demás son un cero a la izquierda
   Eugeni Constantino 09/09/2021 1:16 pm
   Contaminant com sempre i no entrant en l’arrel del problema… Típic dels unionistes! I desprès li fan la jugada al govern de Madrid dient que som els independentistes els que no ens aclarim, estém dividits, etc. La Ricarda deu ser defensada també com la necessitat del Prat de ser transformat en un ‘hub’ intercontinentals i si si ha voluntat espanyola amb l’amplicació s’ha de negociar tenint en compte la voluntat expressa del Gover de la Generalitat.
  Sergi 08/09/2021 8:44 pm
  Ja us està bé, colla de paràsits. En lloc de mirar pel país només sabeu mirar per les vostres cadires.
  Farta d'Espanya 08/09/2021 8:47 pm
  Aragonès, que et prenen el pèl, està en caiguda lliurex, tens por de la CUP saps que tenen papereres de la història. Si home sí millor ser un país de segones, au felicita la Colau
  Georgiana 08/09/2021 9:12 pm
  I quantes en portem? No Sr. Puigneró, no és “una nova deslleialtat” són velles, és vella i venen de molt lluny. Que us aposteu que l'ampliació de l'aeroport de Madrid no se suspèn. Si m'enganyen un cop és culpa seva, si m'enganyen un segon cop és culpa...
  Sup Marcos 08/09/2021 9:14 pm
  Caéis en todas las trampas que os pone el estado español, ahora a la mesa iréis solo con ganas de hablar del aeropuerto, la trampa es que vosotros mismos renuncies a lo que ellos querían que no hablarais, sois unos vendidos, miserables, espero que la gente que vaya a la diada os eche por traidores a los que os votaron, os importaba mas el desastre ecológico, que la gente que os votó. Además de traidores Sanchez se ríe de vosotros, os la tenía guardada.
  Ferran 08/09/2021 9:19 pm
  No habléis tanto y pasemos a los hechos. El decreto de independencia está en suspenso, ponerlo otra vez en solfa. El trilero mayor del reino no debería aceptar la monarquía franquista. Lo legítimo y legal es restituir la Segunda República que votó toda España que duró de 1931 al 1939 y que se cargó el fascista al iniciar la incivil guerra de 1936. Todo lo demás son cuentos para acabarnos de sodomizar y llenarse los bolsillos
  Puigneró és que és curtet 08/09/2021 9:30 pm
  Ni Govern, ni ERC ni CUP no volien l'ampliació proposada. Amb el rotllo de la Ricarda i sense donar altres opcions a l'ampliació (que se sàpiga) s'han guanyat la retirada del projecte. La vostra incompetència no es culpa del Gobierno Espanyol, que tampoc va molt sobrat.
  El problema és que aquí algú s'ho creia 08/09/2021 9:36 pm
  Espanya és torera, i se'ns està torejant de fa molts anys. Una vegada més (i van...) han tirat una pell de plàtan a la gàbia dels micos perquè rellisquin i es barallin entre ells per tenir-la. I mentre a Espanya se'n foten de nosaltres i es caragolen de riure, els micos seguim a la gàbia plens de nyanyos desprès de barallar-nos i perdre el temps per una cosa buida, per una pell de plàtan. Ja he perdut l'esperança de que aprenguem d'una vegada...
  FRAN BCN 08/09/2021 9:42 pm
  El fanatisme infantil indepe i els seus satèl·lits com sempre liant la troca, es barallen entre ells, i després la culpa es dels demes. Catalunya està quedant.decadent.....
   uno que vive en Tabarnia 09/09/2021 1:33 pm
   posset unes ales a la bicicleta i pedala fort. que potser volaras i tot
  Espectador 08/09/2021 11:34 pm
  El govern espanyol està dividit, Podemos en contra, Europa tampoc els hi aprovaria, i aquí oposició. Ara, com ho han retirat, no ja consultant sinó sense ni advertir a la Generalitat. Que espereu de la taula de diàleg? Des de la meva padrina fins el Junqueras sabem que només xerrrameca i res mes. En quant al tema concret AENA volia colar el seu projecte perquè estic segur que estan en números vermells i l'ampliació els hi garantia ingressos, però tal com ho volien, sinó ja s'ha vist que era un diktat. Ara, tota la maniobra ha estat patetica, en realitat demostra la debilitat del govern de l'Estat
  Català 09/09/2021 5:52 am
  I què. vosaltres heu traït una i mil vegades el Poble que us ha donat el seu suport i els seus vots. Que us bombin!. El meu vot segur que no el torneu a veure.
  MHP 09/09/2021 8:08 am
  Y tu les llamas traidores mientra clavas tu pupila en su pupila azul, traidor eres tú. Ves per on, avui me he llevat poètic.
  ton c. 09/09/2021 9:32 am
  potser no haver firmat oi sr. Puigneró?
  Luisnomeacuerdo 09/09/2021 12:17 pm
  Si hay que hablar de traidores solo teneis que veros el próximo 11 de septiembre los fascistas independentistas que iréis a gritar tonterias contra vuestro país, España.
  Donec Perficiam 09/09/2021 2:34 pm
  I ningú es pregunta perquè fan aquesta declaració una setmana abans de fer la taula de dialeg, on no hi serà el President del Desgobierno Caspañol, perque se la bufa la taula i tota la resta? Ningú no pensa que mentre ens barallem per les engrunes, ells ampliaràn el seu aeroport amb el que nosaltres no volem? Ningú no pensa que mentre ens barallem ells riuen perque ens oblidem de fer la única cosa que els fa pànic, que és fotre el camp d'una piiiip vegada? Mentre no ens fem les preguntes correctes i no hi hagi ningú que vegi la resposta correcta, seguirem plorant i menjant-nos els mocs.

Nou comentari