El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigneró, presidenciable de JxCAT
  • CA

Li diuen el “conseller.cat” i té tots els números per ser el presidenciable de JxCAT en les properes eleccions al Parlament. De fet, seria el candidat a presidenciable de facto. O president “efectiu” en l’argot polític actual. El nom de Jordi Puigneró és el preferit per Carles Puigdemont i per la direcció de Waterloo. Puigneró, un conseller fidel a l’estratègia del president a l’exili i l’encarregat de posar en marxa una de les obsessions de Puigdemont, l’anomenada “República Digital”. Precisament és aquest projecte de construcció d’un “E-Estat” el que explica en el llibre que ha escrit i que estarà a les llibreries de forma imminent. “Era un llibre de projecte de futur, però ara és de present”, asseguren des del seu cercle.

 

Puigneró ha bastit contactes internacionals per fer de Catalunya un lloc preferent i d’explotació de la tecnologia 5G que ha esverat a l’oposició unionista. A més,  ja té en el seu haver la posada en marxa de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya i el control de la pau en la funció pública a través del seu departament de Polítiques Digitals i Administració Pública. Una gestió que també ha inclòs declaracions dures de confrontació amb l’Estat espanyol.

 

Llibre del seu projecte

 

Des de JxCAT comencen a treballar el seu nom en vista els propers comicis. Però el primer pas ja l’ha fet: treure un llibre. És la prova de foc per la que ha de passar qualsevol candidat. Curiosament, l’editora del llibres és Isabel Martí (La Campana-Random House), la mateixa que publica els llibres de Puigdemont. De fet, també n’està editant les memòries del Govern del referèndum a través dels ulls de l’expresident.Els tres presidents de la seva formació, Puigdemont, Quim Torra i Artur Mas estan al cas del llibre. 

 

El llibre havia de sortir el passat mes de desembre però es va ajornar fins el mes de març. Finalment sortirà ara, després del confinament. A més, la pandèmia ha posat en valor la tesi del llibre en què es defensa una república virtual, basada en el poder de la xarxa i les comunicacions virtuals entre administració i administrats.

“El Matrix de Ciutadans ha quedat superadíssim i ridícul després de l’eclosió del teletreball pel virus”, destaquen les mateixes fonts. “Pedro Sánchez va fer un decret per carregar-se la República virtual dels independentistes i ha hagut de fer enrere”, remarquen. El projecte republicà digital ja el va vendre Puigneró ja les eleccions del 21D i que Puigdemont va incorporar de ple al programa electoral.  Fins i tot, el primer acte de campanya del 21D va ser entre Puigdemont i Puigneró des de la seu electoral de JxCAT per tal de presentar la República Digital.Al capdavall, Puigneró té al cap una “república nadiua digital similar a la que Estònia va crear per evitar les ingerències russes”. Una idea que comparteix amb Puigdemont. Fonts de l’entorn del conseller apunten que una de les presentacions es podria fer a Brussel·les. 

 

 

Ara com ara, fonts de JxCAT situen Puigneró, clarament, a la pole position de la llista. Tot i que el conseller Damià Calvet encara no llança la tovallola i la consellera Àngels Chacón es manté en la llista malgrat haver perdut punts arran de la crisi de Nissan. El procés obert contra Laura Borràs al Tribunal Suprem també allunya de l’equació l’actual portaveu de la formació a Madrid.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa