El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigneró desmunta la “demagògia irresponsable” d’Arrimadas
  • CA

 

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha respost contundentment aquest dilluns al matí a les crítiques que la cap de files de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha fet al Govern a través de Twitter pel conflicte obert sobre les pagues extres dels anys 2013 i 2014 que els funcionaris catalans encara no han cobrat. A la mateixa xarxa social, el conseller ha titllat els arguments de la líder unionista de “falsos i simplistes” i ha criticat el que considera la seva “demagògia irresponsable” a l’hora de retreure a la Generalitat despeses com ara les delegacions catalanes a l’exterior, la injecció de diners a Televisió de Catalunya o el que ella considera “regar mitjans afins al procés” amb subvencions.

Sobre el retorn de les pagues extres, Puigneró ha afirmat que és un “compromís” del Govern però que, com que es troba subjecte a la Llei d’Estabilitat Pressupostària que “imposa” el govern espanyol, és difícil fer-la efectiva. En aquest sentit, i irònicament, el conseller ha preguntat a la dirigent de la formació taronja si, amb la seva crítica, li estava “demanant que desobeïm”, ja que l’abonament d’aquestes pagues suposaria un incompliment de la legislació espanyola, un dels fets que més durament ha criticat Arrimadas als executius dels presidents Mas, Puigdemont i Torra durant els darrers anys. D’altra banda, tractant l’assumpte de les delegacions de la Generalitat a l’exterior, un dels arguments més repetits pels pàrtits d’òrbita unionista, Puigneró ha recordat que el pressupost total per a aquesta finalitat equival a una tercera part del cost anual de l’ambaixada espanyola al Marroc. No s’ha aturat aquí, però, i també ha recordat que la funció d’aquestes oficines és “la internacionalització de les nostres empreses” i ha retret a la líder de Cs que, mentre critica l’existència de les delegacions de la Generalitat el president del seu partit, Albert Rivera, va pactar amb la socialista andalusa Susana Díaz l’obertura de 40 noves delegacions de la Junta d’aquesta comunitat autònoma espanyola arreu del món. “El problema és que en tingui Catalunya?”, li ha preguntat el conseller.

 

Pel que fa als atacs de Ciutadans en general i d’Arrimadas en particular als mitjans públics catalans, especialment a TV3, Jordi Puigneró ha acusat la líder unionista “d’intentar aplicar el 155” a tot allò amb què no està d’acord i, demanant-li que aturi aquests atacs, ha recordat que TV3 va ser considerada la televisió pública més plural de tot l’estat espanyol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa