El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigneró critica la “ingerència” de l’Estat en el català a l’escola
  • CA

El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha exigit al govern espanyol que no intervingui en la política lingüística de Catalunya, que considera que és “un referent de cohesió social” i un “èxit” al país. Puigneró ha defensat que el que fa falta a Catalunya és “reforçar” el català i no “suprimir el castellà”. En una roda de premsa després de la reunió de la comissió bilateral d’Infraestructures entre el Govern i la Generalitat encapçalada per la secretària d’Estat de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Isabel Pardo de Vera, Puigneró ha criticat la intromissió de l’Estat en matèria lingüística a Catalunya després que el Tribunal Suprem reafirmés aquesta setmana l’obligació d’un 25% d’ensenyament en castellà a les aules catalanes.

En aquest sentit, ha reclamat que l’Estat hauria de “ser el primer” a reforçar l’ús del català, “una llengua en situació d’emergència”, però que no està a l’alçada del que significa avui “protegir les llengües minoritàries”, ha asseverat.

Al seu parer, des de diferents “aparells de l’Estat es continua “atacant” al català i intentant que aquesta llengua “no pugui ser normalitzada”. “Veient les xifres del que representa el català, avui dia a Catalunya és evident que el que cal reforçar a Catalunya és el català i no el castellà”, ha resolt.

Entitats com Somescola han fet una crida aquesta setmana a mobilitzar-se davant el que es considera un “nou intent d’agressió” al model educatiu català. En un comunicat fet públic el mateix dia que es va conéixer la decisió del Suprem, la plataforma manifesta que el model d’escola catalana està consolidat i avalat durant dècades. Defensava també que la immersió lingüística és “un model d’èxit” que s’ha de mantenir fora de les ingerències dels jutges. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha compromés a tirar endavant el Pacte Nacional per la Llengua a principis del 2022.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa