Puigdemont denuncia a ‘Le Monde’ la vulneració de drets fonamentals a Espanya

El president català a l’exili, Carles Puigdemont, i el diputat del grup parlamentari francès a l’Assemblea Nacional Libertés et territoires Sébastien Nadot han denunciat de forma conjunta en un article al diari Le Monde la vulneració de drets per part de l’estat espanyol. Puigdemont i Nadot hi denuncien que a Espanya parlamentaris “elegits legítimament pels ciutadans” han estat privats del seu escó al parlament i que fins i tot han estat sentenciat a 13 anys de presó per haver organitzat un referèndum. L’article també adverteix que a Espanya parlamentaris que tenen la llibertat “protegida per drets fonamentals” van ser detinguts arbitràriament per la policia. “Aquesta democràcia és Europa. Aquests parlamentaris són els eurodiputats catalans”, asseguren en el seu article Puigdemont i Nadot.

L’eurodiputat de Junts retreu als estats de la Unió Europea que “callin” davant “l’acarnissament” del govern i la justícia espanyola contra diputats catalans i acusa el govern francès de “mirar a una altra banda” en l’afer català. A més a més, Puigdemont avisa “d’atacs als principis fonamentals de la democràcia” a l’Estat. En el text, Puigdemont i Nadot posen l’exemple d’Oriol Junqueras, que no va poder ocupar el seu escó a l’Eurocambra, i el del mateix Puigdemont per la seva detenció a Sardenya. “La gravetat d’aquests atacs als principis fonamentals de la democràcia ens afecten a tots com a europeus”, subratllen.A més, Puigdemont i Nadot retreuen a la Unió Europea que consideri que els “atacs” als drets fonamentals d’Hongria i Polònia no són afers interns i que sí ho faci en el cas de l’afer català.

“La gravetat dels atacs als principis fonamentals de la democràcia ens preocupa a tots els europeus, ciutadans corrents i funcionaris electes nacionals i europeus, adscrits als valors i principis consagrats en els tractats europeus i les constitucions nacionals”, avisen en l’article conjunt Puigdemont i Nadot.

Comentaris

  Hombre .. por hacer un referéndum… Desembre 07, 2021 | 18:55
  Hombre, por hacer un referéndum solamente no, no creéis. A ver, repasemos: 1. Se aprobaron unas leyes de desconexión con la ley vigente ? Si. 2. Se aprobaron unas leyes de referéndum, que junto con el “referéndum” se quería y se quiere hacer una separación de una parte del territorio y hacerlo independiente? Si. Se les acusa de eso, de secesion ? Si… hombre .. de eso a decir que fue por hacer un referéndum… es como decir, no es Justo que se les acuse por mover un dedo ( cuando ese dedo apretó el gatillo ). Lo dicho, Catalanismo Populista Xenófobo..
  Luisnomeacuerdo Desembre 07, 2021 | 23:28
  Ya sabes el caso que os hacen a los fascistas independentistas en Europa y lo mejor de todo es que cada vez menos. El ramalazo supremacista y racista que exhibis dan mucho asco a las democracias occidentales. Solo hay que ver los panfletos de la madriguera groc y las tv y radios supersubvencionadas.
   Gonzalo Desembre 08, 2021 | 08:39
   Luisnomeacuerdo, cada día estoy más deacuerdo contigo, me hablas desde el alma. Con todo corazón sigue así, como azote a los fascistas independentistas, no defallezcas!
    Gonzalo = cagañol Desembre 08, 2021 | 12:55
    Deja de hablar contigo mismo cateto
    Luisnomeacuerdo Desembre 08, 2021 | 13:31
    Gracias!
  Llienç Desembre 08, 2021 | 09:02
  No queréis entenderlo, verdad? "Montar" un referendum no es ningún delito en Europa, ni siquiera en España. La "secesión" no existe, lo que se plantea es la autodeterminación de una minoría, que no solamente no es delito en Europa sino que está reconocido como derecho fundamental. Y las leyes europeas prevalecen sobre las españolas. Lo de si somos o no simpáticos es una anécdota, lo que importa son las derrotas legales que va sufriendo la justicia de los altos tribunales patrios, cada vez más hundidos en el pozo del ridículo.
   Movimiento Ignorante Desembre 08, 2021 | 10:25
   Aparte de xenófobo y populista, el movimiento independentista es ignorante. A ver, lumbreras, busca en internet Constitucional Alemán tumba Referéndum en Baviera. Verás, que, al igual que pasa en España, en su Constitución pone que un referéndum de autodeterminación es ilegal ya que la soberanía es de todo el pueblo ( Alemania entera ), no solo de una parte ( Baviera ). Con lo que estamos en lo mismo que en Catalunya. Después, los ignorantes xenófobos catalanes dicen, y por que en Escocía si?. Pues xenófobo ignorante, en El Reino Unido, no tienen constitución, se basan en Resoluciones históricas y jurisprudencias. IGNORANTES
    Gonzalo Desembre 08, 2021 | 10:55
    Como decian los laZisnaZis durante el pruses.....comentario para enmarcar y plantarselo en los morros de los separratas.
    Luisnomeacuerdo Desembre 08, 2021 | 12:42
    Lumbreras separrata no eres español imbécil.
     Luisnomeacuerdo Desembre 08, 2021 | 22:48
     Me encanta cuando los fascistas independentistas ladran en mi nombre. Vamos bien.
   Llienç o liant? Desembre 08, 2021 | 11:54
   Catalunya no té cap dret a cap autodeterminació. Ho diu l'ONU.
    Paraula de Aznar. Desembre 08, 2021 | 13:35
    Catalunya no té cap dret a cap autodeterminació. També ho diu Aznar, i lo que diu Aznar es paraula de persona molt instruïda.
     Catalunya no té cap dret a cap autodeterminació Desembre 09, 2021 | 22:50
     És així perquè ho diu l'ONU. D'Aznar no m'importa ni què pensa ni què diu en cap assumpte.
  Carles Desembre 08, 2021 | 10:00
  Quicu, s'estan colan les rates nyordes al diari. Ves en compte què són com les plagues.
  NO ENS DEIXEU Desembre 08, 2021 | 10:22
  Gràcies Puigdemont i exiliats tots! Solament vosaltres heu fet i feu alguna cosa bona per tots pegats: Catalunya i els catalans. Què trista és la situació en la que ens ha abocat ara aquesta cosa que en diuen Govern català.Deixen que ens ho prenguin toti no fan res per defensar-nos enlloc.
  Ricard Desembre 08, 2021 | 10:42
  Parla el President i supura el pus castellanista.
  SPAIN AL MATADERO Desembre 08, 2021 | 12:54
  Espanya es ja segurament el pitjor país d'europa, el que semblava impossible a passat. Espanya no arriba al 2030 això segur
  El cínic (o ruc) KRLS Desembre 08, 2021 | 19:51
  L'homenet de Waterloo es queixa que França no fa res contra la malvada Espanya anti-indepe. De pas se'n va cada dos per tres al Rosselló anomenant-lo "Catalunya Nord" per la patilla i exigint la seva autodeterminació amb la intenció d'annexionar el territori a una hipotètica republiqueta catalana. Com vols que a França et facin cas, Carlinhos?
  Joan de Canyamars Desembre 08, 2021 | 23:10
  Els que neguen que hi hagi constitucions que permetin l'autodeterminació, com a mínim ni ha la de Portugal que va reformar la seva per adequar-la als compromisos adquirits amb l'UE i ONU. La constitució espanyola en l'article 10.2 diu: les normes relatives als drets fonamentals i les llibertats que la Constitució reconegui s'interpretaran de conformitat amb la Declaració Universal de Drets Humans i els Tractats i els Acords Internacionals sobre aquestes matèries ratificats per Espanya. Que jo sàpiga, no s'ha fet cap rectificació o llei per adequar-se als compromisos adquirits. Per cert les matèries a que es refereixen, si que reconeixen el dret d'autodeterminació, per molt que ho neguin des de Espanya. Un exemple d'incompliment: un jutge del TS nega que una ordre de detenció internacional, rebutjada per un Tribunal de l'UE, fins que no es resolgui una qüestió plantejada pel mateix jutge espanyol, digui que a Espanya no es valida. Mentre que a la resta de nacions membres de l'UE, com es normal venint d'un tribunal superior, reconeixen que no poden ser detinguts i extradits a Espanya. Riu més qui riu últim.
   Veo que ha escocido.. Desembre 09, 2021 | 09:43
   Pues Ban Ki Mun de la ONU ya confirmaba que literalmente sus palabras “Catalunya no está en la categoría con derecho a la autodeterminación”. Como bien dices, las constituciones Europeas no permite la autodeterminación, la verdad es que no sabía lo de Portugal, pero puede ser una excepción ya que tiene colonias como Angola. Esas resoluciones tienen su base en colonias, como seguro que bien sabes, y como bien remarca Ban Ki Mun, Catalunya no es una Colonia. Con lo que.. igual que en casi toda europa, lo que hicisteis es illegal.
   Totum revolutum @Joan de Canyamars Desembre 09, 2021 | 12:12
   No es pot barrejar-ho tot. Una cosa és el dret d'autodeterminació que Catalunya no té i una altra cosa són les euroordres. De fet, la Comissió Europea va iniciar el juny d'aquest any un expedient sancionador contra Bèlgica per no transposar correctament a la legislació nacional els articles que acoten els supòsits pels quals un Tribunal pot rebutjar l'execució d'una Ordre Europea de Detenció i Lliurament (OEDE) emesa per un país soci. Brussel·les fa una revisió continuada de l'aplicació de la decisió marc que regeix les euroordres i en aquest context ha constatat problemes per la «transposició incorrecta i no comunicació» d'algunes de les clàusules d'aquest reglament. En concret, les irregularitats tenen a veure amb els articles que fan referència a les causes per les quals un Tribunal nacional pot rebutjar l'execució d'una euroordre, ja que han de quedar acotats als previstos en el marc europeu i no és el cas a la legislació belga.

Nou comentari