Puigdemont reclama la suspensió del termini “irracional” del Tribunal de Comptes

La instructora assegura que en 15 dies n'hi ha prou per avalar més de dos milions d'euros

Carles Puigdemont ha reclamat al Tribunal de Comptes la suspensió del termini per afiançar els 2.085.507,80 euros imposats per la política d’Exterior de la Generalitat des del 2011 al 2017. Un termini que acaba a les dotze de la nit d’aquest dimecres. De fet, ja va interposar recurs amb anterioritat però l’organisme administratiu va rebutjar ampliar-lo en sostenit que els quinze dies atorgats ja suposen un termini superior als deu dies que concedeix amb caràcter general. De fet, la magistrada ho interpreta com un “termini raonable i suficient”.

Però en el recurs, l’advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, qualifica la decisió “d’inmotivada i desproporcionada i, sense cap mena de dubte, causant d’indefensió”.  En aquest sentit, qualifica la decisió “d’irracional termini que impedeix poder aconseguir les quantitats, els avals o les garanties necessàries per a satisfer les estranyes aspiracions de la Delegada instructora” de la causa contra la trentena de càrrecs que suposadament van tenir una relació amb Exteriors del 2011 al 2017.

En el text, al que ha tingut accés El Món, Puigdemont considera que el termini exigit és “d’impossible compliment” i comporta indefensió. Així mateix conclou que la decisió és “arbitrària” i esberla la tutel·la judicial efectiva i el principi de seguretat jurídica. Per això, després de denunciar que els seus arguments han estat ignorats i s’han denegat de manera inmmotivada que s’ampliï aquest termini.

Comentaris

  MHP 21/07/2021 5:39 pm
  Confrontació intel.ligent, si senyor.😂😂😂😂😂
  Doctor Strangelove 21/07/2021 7:09 pm
  Com diria un castís: "Ante el vicio de reclamar está la virtud de no suspender"! Aquest batxiller és un pallús, algú creu que li pot fer cas la gent amb seny! Doc.
  Ricard 21/07/2021 7:10 pm
  Els castellans no creuen haver de justificar res. Ells manen, i els que no som castellans hem d'obeir. Es la dictadura castellana a Catalunya. Es la tirania secular dels castellans. Haurem d'engegar-los o ens exterminaran.

Nou comentari