El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigdemont: “Quan sigui el moment la UE tindrà raons bastant poderoses per reunir-se amb nosaltres”

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest dilluns des de Brussel·les que “quan sigui el moment” la Unió Europea tindrà “raons bastant poderoses sobre la taula” per reunir-se amb el govern català. Puigdemont ha reiterat, però, que aquest “no era l’objectiu del viatge” a Flandes que ha fet aquest cap de setmana. “Quan tingui interès de parlar es produirà el que s’hagi de produir, i estic convençut que no només interessarà a la part catalana sinó també a l’europea”, ha dit el president en declaracions als mitjans des de la Delegació de la Generalitat davant de la UE, on s’ha trobat amb el president dels liberals europeus, Hans Van Baalen.

Carles Puigdemont ha assegurat que en els seus dies de viatge a Bèlgica i durant les “més de 12 entrevistes amb ambaixadors” internacionals que ha mantingut a Catalunya ha pogut constatar “un enorme interès exterior en saber què està passant a Catalunya”. Amb tot, ha reiterat que en aquesta ocasió no ha demanat cap reunió amb la Comissió Europea.

Segons Puigdemont, el programa de govern de Catalunya té “objectius que estan en desenvolupament”. “Estic convençut que hi haurà un interès, quan sigui el moment, per part de tots els actors d’aquest procés, en parlar”, ha avisat. “Quan veiem que això ha de ser així, i hi ha un interès mutu, ho demanarem”, ha insistit, afegint: “Estic absolutament convençut que hi haurà raons sobre la taula bastant poderoses perquè els interessi reunir-se amb nosaltres”.

Puigdemont no ha volgut entrar en valorar amb qui de la Comissió Europea s’hauria de trobar per parlar de Catalunya. “Veurem com es troba la política europea i quina resposta dóna i com demostra la seva capacitat d’adaptació als canvis i al realisme polític a partir del referèndum del Regne Unit”, ha assegurat el president de la Generalitat. “Veurem també quin és el govern espanyol i quines opinions poden tenir alguns governs de dins i de fora de la UE davant de la situació política i econòmica general d’Europa i, en particular, d’Espanya”, ha remarcat, insistint que cal anar “pas a pas”.

Carles Puigdemont, que s’ha entrevistat durant el cap de setmana amb l’alcalde d’Anvers, el ministre-president de Flandes, el president del parlament federal de Bèlgica i el líder dels liberals europeus, ha assegurat que el balanç del seu primer viatge a l’exterior és “altament positiu”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa