Puigdemont prepara una cimera a Waterloo per "definir on som i on anem"

A la cita, programada per dilluns dia 22 d'octubre, hi són convidats entitats, partits i Govern

 

 

Carles Puigdemont vol aclarir la situació. Després del desgavell parlamentari, les diferències estratègiques entre els partits sobiranistes, l'embolic dels pressupostos de l'Estat, la pressió de l'ANC, l'orientació d'Òmnium, la situaicó dels presos polítics, la repressió de l'Estat contra el sobiranisme i la llista de pendents com el Consell de la República, la direcció política de l'exili vol posar ordre i pacificar les coses a la trinxera sobiranista. 

 

Amb aquesta intenció, l'equip del president a l'exili prepara una cimera amb el Govern, JxCAT, ERC, la CUP i les entitats com ANC, Òmnium i AMI a Waterloo. Un cónclave, en principi, previst per dilluns dia 22 d'octubre, si la logística finalment ho permès. L'objectiu, segons fonts coneixedores, és "veure on som i definir cap on anem". "No sortirem de la trobada amb un power point, però si amb una idea més clara de com s'ha d'actuar", afegeixen les mateixes fonts que embasten la cimera.

 

 

Les negociacions per preparar la cimera han estat difícils. Per exemple, en un principi la CUP va arrufar el nas i va advertir que no hi assistiria si era una reunió "per fer-se una foto i poca cosa més". Tant la CUP com ERC demanaven que aquesta reunió fos "més secreta que privada". Unes condicions difícils donat que desplaçar diputats a Brussel·les i consellers, que requereix de delegació de funcions al Diari Oficial de la Generalitat, no permetia la discreció exigida. 

 

De moment, la proposta continua en peu sense que s'hagi tancat la data definitivament. "Ningú ha agafat els bitllets, encara", ironitza un dels implicats en conversa amb El Món. Des de les parts convidades, totes porten la seva carpeta per escatir camins i posicions. Per una banda, les diferències de criteri parlamentàries entre JxCAT, el PDeCAT, ERC i la CUP -els anticapitalistes estan en ple debat intern sobre el seu paper en la legislatura-.

 

S'afegeix a l'ordre del dia l'ultimàtum de l'ANC acordat en el secretariat del passat dissabte. Òmnium continua reclamant la unitat estratègica dels partits i vol aclarir quin ha de ser l'objectiu en els propers anys. L'AMI també reclama instruccions després que 700 alcaldes continuin imputats per la seva actuació en el referèndum de l'1-O i la utilització de l'Assemblea de Càrrecs Electes. 

 

 

La llista d'aclariments i preguntes és llarga i densa. I a més, les reunions estan descompensades. Per exemple, el president Quim Torra s'ha reunit fins a 7 vegades amb el vicepresident Oriol Junqueras a Lledoners; en canvi, el vicepresident 'efectiu' Pere Aragonès encara no s'ha reunit cap vegada amb Puigdemont. 

 

Ara bé, de tota manera, els partits i les entitats reclamen més preparació que la passada reunió de formacions celebrada a principis de setembre que no va anar tan endreçada com es desitjava. La disparitat d'opinions i d'interessos va enterbolir el resultat. La situació no sembla pas més clara ara, però Puigdemont vol fer una teràpia de grup per esmolar, en la mesura del possible, les diferències de totes les sensibilitats del sobiranisme. 

 

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?