Puigdemont: "Fins el darrer minut hi ha temps per al diàleg"

“Què més hem de fer perquè s’entengui bé que el poble de Catalunya vol votar?”, diu el president en valorar la mobilització de la Diada
Puigdemont ja és a la plaça Catalunya per participar a la manifestació | G.A

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha considerat aquest dilluns a la tarda que, tot i estar a poques setmanes de l’1 d’octubre, el Govern encara manté la porta oberta a negociar amb l’Estat sobre el referèndum. "Fins al darrer minut hi ha temps per al diàleg. Si el govern espanyol vol asseure’s a negociar, podem parlar de tot", ha sentenciat. Tot i això, el president tem "que no serà possible, perquè malgrat les mostres que s’han fet, si això no els fa moure, és difícil canviar la seva lògica de pensament únic".


En aquest sentit, el president ha demanat a l’Estat que "reflexioni" i "miri el que ha passat avui als carrers de Barcelona, plens de gent amb alegria, en convivència, de totes les edats, parlant moltes llengües, de procedències diferents, amb la normalitat més absoluta, tal i com es votarà l’1-O". Malgrat això, però, Puigdemont creu que "si no reflexionen a la setena –Diada-, potser no ho faran mai".

 

En una valoració més concreta de la mobilització a la que ha assistit, el president ha considerat que s’ha “demostrat al món” que els catalans es manifesten “de forma festiva, massiva, pacífica malgrat tots els auguris dels que volien que punxés el compromís insubornable d’encarar la Diada de manera pacifica i democràtica”. “Què més hem de fer perquè s’entengui bé que el poble de Catalunya vol votar”, ha sentenciat el president, que ha criticat les maneres del govern espanyol a l’hora d’abordar el conflicte amb Catalunya. 


Per últim, davant la polèmica sorgida per les queixes d’alguns alcaldes que no estan disposats a cedir locals per a l’1-O, el president s’ha limitat a dir que el Govern “a qui es dirigeix és als ciutadans, que són els que volen votar”. “La immensa majoria dels alcaldes diuen que volen que els ciutadans votin, i votaran”, ha afegit.
Comentaris
Maria Teresa
Tots els meus ànims President Puigdemont. Un President que sap complir el seu programa. i els seus compromisos. Una persona valenta i que arrisca molt per tirar el nostre País endaant.Gràcies President.

envia el comentari