Puigdemont: "Ni un jutge ni l’Estat no trencaran la unitat del Govern"

El president a l’exili considera que la pèrdua de la majoria independentista al Parlament “demostra les conseqüències de la interferència del poder judicial sobre la decisió a les urnes”
El president a l'exili, Carles Puigdemont
El president a l'exili, Carles Puigdemont | Jordi Borràs

El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha mostrat “plena confiança” en la decisió presa per JxCAT de renunciar al vot dels quatre diputats que es troben a l’exili i a la presó i que es veuen afectats per la resolució del jutge Llarena que els suspèn temporalment de les seves funcions, després que la Mesa del Parlament, amb el vot d’ERC i el PSC i l’abstenció de Cs, determinés que els vots de Puigdemont, Rull, Turull i Sànchez no podrien ser comptabilitzats si no s’acollien a la fórmula de designació, que sí que van triar Junqueras i Romema. Ara bé, en declaracions a El Món, considera que la pèrdua de la majoria independentista a l’hemicicle –passa de 70 vots a 65, si es descompta també el vot d’Antoni Comin, que a hores d’ara no ha sol·licitat la delegació- “demostra les conseqüències de la interferència del poder judicial absolutament il·legítima sobre la decisió del poble de Catalunya a les urnes”.


 

En aquest sentit, Puigdemont afegeix que “el que ha passat al Parlament és una conseqüència directa del fet que el Parlament i el Govern han de treballar sota la llibertat vigilada per la impunitat d’un jutge que de forma absolutament il·legítima interfereix deliberadament en la política, més enllà d’encerts, encontres i desencontres que puguem tenir dins del moviment independentista”.

 

Quim Torra i Pere Aragonès durant el Ple de Política General al Parlament
Quim Torra i Pere Aragonès durant el Ple de Política General al Parlament | ACN

 

Sobre com aquesta situació de tensió clara entre ERC i JxCAT pot afectar a l’estabilitat de l’executiu de Quim Torra i al funcionament del Parlament, el president a l’exili envia un missatge a Madrid: “Ni la interferència d’un jutge ni l’Estat no trencaran la unitat del Govern i dels grups parlamentaris, i constata que “malgrat aquestes dificultats, miro la gent de Catalunya i veig un poble unit, molta unitat i un moviment independentista molt fort. Per tant, els recomano que abandonin l’esperança que això tindrà cap efecte sobre la unitat del poble català en el seu conjunt i en la unitat del moviment independentista en particular”, conclou Carles Puigdemont.

Comentaris
Un irresponsable.
La majoria independentista l'ha trencada el senyor Puigdemont amb les seves dèries, interessos i enveges, i el seu ego desmesurat. Sempre disposat a crear problemes i malestar.
No tinc paraules del que està passant
Pel que es veu, qui trenca la unitat del govern és ERC's, altrament dit independentista.
Els de ERC's no ens respecten com a poble.
ERC's ESTÀ OBSESSIONAT EN IMPLOSIONAR EL MOVIMENT independentista, Ja no es tracta d'unitat de govern, es tracta d'anar pel món sense calçotets i obligant-nos els catalans a veure'ls hi les vergonyes. I ara les visites del Junqueras fan grima: la patronal, la sàdica Santamaria...i la sumsum corda.
SI US PLAU!!!
Ah, sí? Unitat? El govern per un lloc i els parlamentaris per un altre? Un Parlament que rebutja en nom del poble català el nostre dret a l'autodeterminació desprès de tot el que hem i estem passant els catalans? Una ERC's empetitida i vergonyosa moralment, què farà si no és més mal?Aquests són els que ens trauran les castanyes del foc? PERQUÈ DE CASTANYES N'HAN PLOGUT MASSA I A TOTS ENS HA TOCAT EL REBRE. UNIÓ, A ON, si no és al poble estorat pel que passa?
decebut de tot
En Llarena ha pogut amb la complicitat d'ERC pactant amb els suciotes. Un jutge mana sobre un Parlament. No soc jurista, però jo creia que un Parlament era inviolable perquè representava la sobirania popular. Es veu que ara la sobirania la tenen els jutges, també perquè algun partit vol.
Ai, President Puigdemont
Hi estic d'acord...no tindrien res a fer si tothom estigués d'acord en que no tenen cap legitimitat. Llarena és un jutge considerat entre inepte i prevaricador a Europa, per això és tan dolorós veure que alguns s'agenollen davant seu. No només patiu vosaltres i els presos: molta gent arrisca patrimoni, seguretat personal, i perd hores de son i hi dedica molta energia i fins i tot molts han rebut cops o són imputats. El poble està disposat a fer el que calgui. I els polítics?
Comprenem que tot plegat és molt difícil
I que no barallar-se fins ara ha costat molt. Però la gent normal bé hem superat les diferències ideològiques conscients de que és necessària la unitat per arribar a la independència. No s'entén que els polítics que ho van prometre no compleixin. Veig la gent molt cremada, heu d'espavilar!
Jordi
President, moltes gràcies per tota la lluita que porta a terme. Estem amb vostè la gran majoria, però voste també sap molt be que tenim un problema molt gran amb junqueras, torrent i tardà perquè controlen ERC per fernos descarrilar de la via cap a la llibertat. Ells ja han pactat i ens han venut per les 155 monedes que deia l'impresentable del rufian. Tiri endavant la crida i amb l'ANC! Guanyarem segur! La gent està fins el collons dels d ERC,! Força i salut, President!
Carme
Totes la raó,com sempre.La Unió ens fa forts,ells juguen brut,em de anar sempre junts,costi el que costi,només així ens en sortirem.Jo també u penso.
Pedro
President, mi familia bastante numerosa estamos a su lado. Incluso familiares de Andalucia le votarian a Usted o a la CUP por su coherencia. Apriete y no deje de apretar porque como mas aprieta mas vemos la gente de la calle que los de ERC y muy especial junqueras son unos traidores! Nos han engañado completamente!
Anna
President, ho estan fent els d'esquerra republicana, que ja no son d'esquerres, ni republicants i ara tampoc catalans! Son botiflers!
Hombre, mira quien baila
Unos, como Rivera, solo ven españoles. Otros como Puigdemont solo ven "un poble unit, molta unitat i un moviment independentista molt fort." mientras se dedican a apuñalarse con sus compañeritos de Gobierno. Yo solo veo políticos que saben que sus votantes son, por regla general, imbéciles en grado sumo.
Marta
Volem eleccions ja! No pateixi que la gran majoria votarem per vostè o el seu nou partit o per la CUP! I si poguessin anar Junts amb la CUP la victòria seria aclaparadora!
Vuelveeee a caasa vuelveeee por Navidad
T'esperem a Lledoners, Carles. Benvingut.
Jorge
Muy bien President! Adelante con la República Catalana des del exterior. Aquí con los traidores de esquerra republicana lo tenemos un poco mas complicado. Pero con su soporte ganaremos la libertad!
Jo sóc Déu
Bah... tot plegat retòrica, paraules buides. Ens han enredat. Només ens queda la carta de l'ANC
I de que serveix l’unitat si no per obeir el que el jutge vota?
Només manteniu la falaçia d’erc.
Tal com raja
Tot el que vulgui, President, però es podia haver evitat.
jg
aunque me cae mucho mas simpático junqueras que puigdemont, hay que recordar que el MHP quería convocar elecciones en esos días de octubre pero el oriol, las lagrimas de marta Rovira y las 155 monedas de rufian le hicieron tiran por el camino de en medio y arruinarse la vida con la DUI...
bruce
para eso ya estás tú..
Pepet de Vallmanya
Això demostra que ejPPaña és una PPutocràcia feixista !
insalud
Querido Torrent , su caquitis ha derivado ya en diarrea continua, por ello ha de tratarse con fortasec y mucho reposo en casa. ! y pida la jubilación anticipada !
ho esteu fent de collons, babaus
No cal que vinguin de fora a trencar la unitat del govern, això ja ho fan ells solets.
Compte
No cal que la unitat de Govern la trenqui un jutge o l'Estat, la trenquem nosaltres mateixos. I compte que la unitat del poble independentista no acabi trencant-se veient els incompliments i baralles dels qui voten. Alhesores ja tindrem el procés en GAME OVER.
jordi
Este imbécil se está cargando Cataluña
Fermi
President, als catalans ens manca una explicació real del que va passar l'octubre del any passat, tota la veritat, no podem jutjar sense saber la veritat. I un altre tema, per que el consell de la república NO FA RES? La veritat es que els que esteu al exil.li sembla que esteu de vacances pagades i us rieu dels que estan a la preso. Ja seria hora de saber que collons feu.
Nuria de Mexic
La unitat del Govern i que el Parlament no accepti les imposicions de Llarena son necessaries de cara a la imatge, pero els catalans no entenen que la independencia depen de dos factors: 1) que la gent es mantingui activa i manifesti al carrer que vol republica, 2) que les questions judicials surtin de l´ambit espanyol i passin a l´ambit internacional. El Dret internacional es qui donará finalment la independencia, no Espanya, el nostre carceller.
Matilde G. de Ayala
El treball de Puigdemont a l´exterior es fonamental per assolir la independencia i la republica. Aquestes s´assoliran en el terreny del Dret internacional. I gracies a la fermesa dels ciutadans i al sacrifici dels que estan a la presó i defensaran els nostres drets davant Llarena i l´Estat quan vinguin els judicis. Cal que aquest judici el vegi tot el món. I oblidem els politicis impresentables ¡¡ No valen ni mereixen res.

envia el comentari