Puigdemont ja divideix el PDeCAT de Madrid

Les dues ànimes del partit postcongrés mostren la seva divisió en la votació al Congrés per nomenar Rosa Maria Mateo administradora única provisional de RTVE

 

 

Primer acte del canvis al PDeCAT. I un canvi important, a la trinxera de Madrid. El grup parlamentari ha mostrat la seva divisió interna en la primera votació que s’ha produït al Congrés dels Diputats després de la renovació de la direcció aquest cap de setmana. Una mostra de l’intent de Carles Puigdemont de començar a marcar la dinàmica del grup a Madrid, on hi té la vicepresidenta del partit. 

 

 

La divisió s’ha viscut quan la cambra baixa votava aquest dimecres el nomenament de Rosa Maria Mateo com a administradora única provisional de RTVE. Una votació en principi intrascendent que fins divendres no es ressoldrà.  Així, tot i que els vuit diputats del PDeCAT es trobaven al Congrés, només quatre han votat i la resta ha decidit no entrar a l’hemicicle. Han votat a favor Carles Campuzano, Jordi Xuclà, Ferran Bel i Feliu Guillaumes i s’han absentat Míriam Nogueras (nova vicepresidenta del partit), Sergi Miquel, Lourdes Ciuró i Toni Postius. Els ‘puigdemontistes’ han volgut marcar paquet. 

 

En canvi, el grup d’ERC en bloc sí hi ha donat suport. Tanmateix, la proposta del govern de Sánchez no ha prosperat perquè necessitava 2/3 de la cambra. Divendres hi haurà una segona votació, on només es requerirà la majoria absoluta. En aquesta votació, el portaveu del PDeCAT, Carles Campuzano, ha insistit a El Món que hi seran tots i que votaran a favor de Mateo perquè “la decisió ja està presa”. Des del sector de Nogueras, l’explicació és que cal demostrar que “s’encareix el suport a Pedro Sánchez”. 

 

En qualsevol cas, han volgut treure ferro a la situació i han excusat la seva inassistència a la votació per la qüestions diverses perquè la votació no era trascendent. “Ja havíem anunciat que votaríem que sí divendres”, han aclarit els diputats. “Tot plegat poca èpica”, han ironitzat. 

Nou comentari