El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigdemont i Comín recorreran al Tribunal Justícia de la UE si la JEC no els proclama eurodiputats

L’advocat Gonzalo Boye, representant de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i l’exconseller Toni Comín, ha anunciat que si la Junta Electoral Central (JEC) es nega a proclamar eurodiputats als dos candidats de JxCat -per no anar fins a Madrid per a jurar el càrrec i recollir la seva acta- recorreran davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE).

En una entrevista en Rac 1, ha sostingut aquest diumenge que la resolució la JEC del passat 13 de juny -que rebutjava que fos possible prendre possessió de l’acta a distància- presenta el jurament de càrrec com un “requisit inesmenable”, una decisió que el lletrat no comparteix. El lletrat considera, no obstant això, que l’argumentació de la JEC els beneficia: “Tinc la clara sensació de que estan treballant per a nosaltres”, ha ironitzat.

Segons Boye, el que ha de fer la JEC és enviar al Parlament Europeu la llista completa d’europarlamentaris incloent a Puigdemont i Comín, perquè “no val això de fer córrer la llista”. En cas contrari, presentaran un recurs davant el TJUE per via d’un procediment d’urgència en el qual el tribunal resoldrà aplicant “un criteri bastant clar” -el de la prioritat de la norma europea sobre la nacional quan la segona és menys favorable, ha vaticinat-.

Boye, que preveu que el TJUE resolgui la qüestió a principis de juliol, també ha assegurat que tant la JEC com el Tribunal Suprem estan fent el que les defenses esperaven. Preguntat per si creu que finalment Puigdemont serà eurodiputat, Boye ha respost que “de fet ja ho és”, al seu judici, des que va ser triat i proclamat com a tal en el BOE.

“Una vegada més, és el propi Estat espanyol el que està internacionalitzant el conflicte”, ha assegurat el lletrat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa